BCN Design Tour

Espacio Simon 100

Sancho de Ávila 66-72

simoncentenario.es/es/evento/espacio-simon-100-keep-feeling

Ubicat en aquesta antiga fàbrica del Poble Nou, que data de 1951, Simon –el principal fabricant de material elèctric a Espanya- ha obert un showroom futurista. Un espai rehabilitat per l'estudi del prestigiós dissenyador i interiorista Antoni Arola que fusiona el passat amb el present i el projecta cap al futur.

L’Espacio Simon 100, inaugurat amb motiu del centenari de la firma, proposa un recorregut interactiu que invita al visitant a participar en un viatge sensorial ple de llum, color i emocions.

De la mà de les últimes aplicacions de la companyia, que han sorgit a partir de l'evolució dels tradicionals interruptors i endolls que durant dècades han regnat en les instal·lacions domèstiques, s'experimenten els avenços de la tecnologia que protagonitzaran el futur.

El recorregut comença activant una interfície que dóna accés a un túnel lluminós que té la capacitat de canviar de tonalitat per crear atmosferes que s'adapten a l'estat anímic de l'usuari.

Després, la il·luminació condueix al visitant cap a una altra sala a la que experimenta una tempesta de principi a fi. La ruta avança cap a un nou ambient en què es projecten pel·lícules que s'entrellacen i comparteixen com a fil conductor l'estrès que pot suposar el desconeixement de la tecnologia per part de l'usuari.

I finalitza amb la presentació de Simon 100, la sèrie commemorativa del centenari de la companyia que es basa en la senzillesa pel que fa a usabilitat, estètica i funció; una sèrie d'interruptors tradicionals convertibles en intel·ligents a través de l'Internet de les Coses (IoT) -la interconnexió d'objectes quotidians amb internet.

L’Espai Simon 100 compta, a més, amb un auditori i una cafeteria per servir als assistents que acudeixin a les diferents jornades, on poden reflexionar i conèixer més sobre el futur de la tecnologia de la il·luminació i les instal·lacions elèctriques interactives.