BCN Design Tour

Alfons & Damián

Passatge Marimón 7, 932 002 265 / 938 455 508

www.alfonsdamian.com

La proposta d’Alfons & Damián és un espai que combina una botiga d’objectes únics, una galeria dedicada a edicions especials de disseny, i l’estudi d’interiorisme dels seus impulsors, Alfons Tost i Damián Sánchez.

El projecte del multiespai és la seva millor targeta de presentació. Un establiment de gairebé 400 metres quadrats que fuig d’estètiques encapsulades per conjugar el clàssic i el contemporani.

Un lloc amb ànima i personalitat i en el qual destaquen els marbres, com el Paonazzo (a la xemeneia de la galeria, terres i sòcols), el Calacatta (molt present també a la galeria), el Cheyenne (al taulell de les flors ) i el Portobello (per a la zona de l'estudi). Així com altres dels materials preferits d'Alfons & Damián: la fusta de noguera massís dels mobles, el ferro pintat de les portes, el vidre emmallat de les claraboies o el llautó de taules i vitrines.

La botiga és la cara més visible del projecte. Les seves línies conductores són l'autenticitat, l'exclusivitat, l'elegància, l'exquisidesa, i un rigorós treball en la selecció de producte, que es tria tenint en compte el seu origen i història.

D’aquesta manera, les peces d’aquesta 'boutique' són úniques i artesanals, procedents majoritàriament de petites empreses i oficis amb tradició. Entre les que destaquen Pouenat, Maison Charles i les home fragrance de Frederic Malle.

L'objectiu de la galeria és donar a conèixer la part més experimental del disseny i els creadors que es mouen al voltant d'un nou concepte de luxe a mig camí entre el disseny i l'art. Mentre que en l'estudi ofereixen serveis exclusius per a l'interiorisme residencial, comercial i efímer.

Alfons Tost està darrere de l'interiorisme de llocs emblemàtics com Monvínic, Fastvínic, Comerç 24, Coure, Espai Sucre i The Hall. I també és el fundador de diferents projectes i establiments com Accions -espai multidisciplinari d'interiorisme i art floral- i Alfons Tost Interiorisme -el seu propi estudi.

Damián Sánchez, per la seva banda, va ser director creatiu de Mango. A més de signar el projecte d'interiorisme de cases particulars, ha treballat per a marques com Globe, María Alonso, Escorpión, Pilar Burgos, Gomina, Individual i Teresa Helbig.