BCN Design Tour

BlueWave

Moll de la Barceloneta 1, 934 842 315

www.oneoceanclub.es

Amb vistes al mar i en el privilegiat entorn de l’exclusiu OneOcean Club s’erigeix aquesta cocteleria considerada com el millor bar del món en els Restaurant & Bar Design Awards 2016.

L’establiment s’ubica en un dels dos edificis projectats pels arquitectes Sergi Carulla i Oscar Blasco, de l’estudi SCOB Arquitectes. I de l’interiorisme es va ocupar El Equipo Creativo –els mateixos responsables del disseny interior de Tiquets Bar o Ikebana, entre d’altres espais de restauració destacats.

Per al BlueWave, els dissenyadors van haver d’adaptar-se a la peculiar morfologia de l’establiment. Situat a la vora de l’aigua, té una forma allargada, com de tub, i amb una gelosia de formigó blanc que l’envolta provocant un joc de llums i ombres que recorda al reflex de la llum en el mar.

Seguint aquesta simbologia, van idear l'interior com una onada que abans de trencar forma un tub que envolta el visitant generant un espai unitari, però dinàmic i amb infinitat de reflexos i matisos al mateix temps. Un espai aquàtic on la materialitat i rotunditat de la paret vertical de formigó es transforma al·legòricament a l'escuma de l'aigua.

Per recrear la sensació de l'onada, van pensar en elements de mida petita i reflectants. I van decidir centrar-se en un sol material tant en sòl, paret com a sostre de manera que unifiqués l'espai i potenciés la sensació envoltant. La peça ceràmica va ser l'element escollit per reunir totes aquestes qualitats, i per la seva estreta relació amb l'arquitectura mediterrània i la tradició modernista.

A l'hora de dissenyar la terrassa es van inspirar en una cala mediterrània. A manera de topografia, la fusta del paviment s'escalona i s'aixeca a la zona de reservats fins convertir-se en el tancament que separa del vial. I les taules baixes de marbre de forma irregular apareixen com còdols a la sorra un cop que l'onada ja ha passat.

Un lloc que convida a relaxar-se a qualsevol hora del dia, escoltar el mar i contemplar l'horitzó mentre es degusta algun dels còctels de la seva àmplia selecció.