BCN Design Tour

Bornisimo

Sant Pere Més Baix 98, 931 172 802

www.bornisimo.com

Situada en aquest petit espai de tot just 40 metres quadrats té el seu espai Bornisimo, una concept store que va sorgir de la necessitat de reunir productes artesans d'alta gamma de Barcelona i altres parts del món.

A la botiga es poden trobar des de les joies de Gas Bijoux de Saint Tropez, passant per les perles de Majorica de Mallorca, les ulleres de fusta de Woodys Barcelona, els rellotges de fusta MAM, les ulleres de sol Spektre, el calçat de Maians, i fins als autèntics barrets Panamà, entre altres objectes de regal i disseny.

L’estudi d’interiorisme de Miriam Barrio va ser l’encarregat de condicionar aquest espai minimal i funcional concebut com un gran aparador que pot canviar segons el moment i el seu contingut.

Basant-se en aquesta premissa, van optar per un disseny clar, simple i modular en què disposar els productes d'una forma ordenada i atractiva, però canviant al mateix temps. Un sistema que consisteix en un conjunt d'estructures metàl·liques de dues mides que poden combinar mitjançant imants amb diferents superfícies: fusta, ceràmica, vinil, ferro, vidre o fins i tot metacrilat, depenent del producte exposat.

La superfície de fusta funciona com a suport càlid. La superfície de rajola artesanal turquesa realça el producte pel seu color i brillantor. La superfície de vinil en quadrícula blanca i negra serveix com a fons neutre donant molt protagonisme als objectes exposats. I la superfície de ferro unifica el conjunt.

A més, es van dissenyar també superfícies de metacrilat en què poder incorporar les memòries descriptives que acompanyen alguns productes artesanals; i que al mateix temps funcionen com a indicadors i caixes de llum.

La il·luminació, per la seva banda, juga un paper molt important i respon a la mateixa necessitat canviant. La solució va ser disposar les bombetes en una malla suspesa del sostre subjectades amb cabdells de cordó elèctric que permeten moure-les de lloc i d'alçada.

Un espai canviant i obert a tots els artesans que comparteixin els valors de Bornisimo i vulguin treballar amb ells.