BCN Design Tour

Morro Fi

Consell de Cent 171

www.morrofi.cat

La història d'aquest bar va néixer al novembre de 2007 quan tres amics -Marcel Fernández, Marc Monzó i Guillermo Pfaff- menjaven junts al restaurant Gelida -al xamfrà del carrer Urgell amb Diputació-. Grans amants de la gastronomia i dels menjars de tota la vida, aquella mateixa tarda van decidir escriure les seves vivències culinàries al bloc que acabaria convertint-se en l'embrió de la seva cadena d'establiments.

El 2010, després de gairebé tres anys fent cròniques dels racons més apetitosos de Barcelona, es van animar a obrir el seu propi establiment: aquesta vermuteria on ofereixen aperitius de tota la vida i el vermut amb el que sempre havien somiat.

El local escollit va ser aquest petit espai -amb barres de marbre, prestatgeries de ferro on s'exposa el producte, i terra de pi gallec amb sòcol de ferro negre- que antany regentaven el matrimoni format per Carme i Miquel sota el nom de Petit Trèbol. Un bar on servien cafès, entrepans i plats de migdia.

Convertit ja en el Morro Fi, Marcel i companyia, es van proposar recuperar l'antiga tradició dels diumenges, quan les famílies i els grups d'amics sortien a fer l'aperitiu. I ho van aconseguir.

Apassionats de la cultura del vermut, regenten aquest establiment que combina els bàsics de tota la vida amb un toc personal. Des d’arengada en conserva fins moixama amb ametlles, anxoves, seitons, passant per la tapa especial que alguns dimecres prepara el prestigiós cuiner Paco Guzmán.

El 2011, Marcos Riera i Bàrbara Rico es van sumar al projecte. Va ser llavors quan van decidir registrar la marca i començar a fer els seus propis productes, com el vermut que es pot degustar en els seus establiments. I a partir del 2012 van obrir el seu segon establiment, la Mitja Vida, un lloc que segueix l'esperit del Morro Fi, però en una altra zona i una mica més gran. I més tard el Dalt de Tot i el Morro Fi de L'Illa Diagonal.