BCN Design Tour

Sala Beckett

Pere IV 228-232, 932 845 312

www.salabeckett.cat

La Sala Beckett és un espai de creació, formació i experimentació teatral, dedicat en especial a la promoció de la dramatúrgia contemporània i la difusió de l’autoria teatral catalana.

Punt de trobada dels autors teatrals amb altres creadors escènics i professionals de diferents àmbits i disciplines, a la Sala Beckett es porta a terme una intensa activitat. Des de la producció i programació d’espectacles fins a cursos, laboratoris i conferències, passant per tota mena d’activitats d’intercanvi, pensament i debat sobre la dramatúrgia i el món contemporani.

Des de 2016 té un espai en aquesta construcció de 1926 que va ser l’antiga seu de la Cooperativa Pau i Justícia. Es tracta d’un edifici de 2.600 metres quadrats, format per planta baixa i primer pis, que els arquitectes Flors & Prats van adaptar al seu ús actual mantenint viu el record del seu passat, arrelat en la cultura de l’antic districte industrial del Poble Nou.

El disseny final es va gestar amb la intenció d’unir la seva multiplicitat d’usos, i partint dels espais i la decoració existent en l’antiga construcció, en la qual destaquen els tancaments de fusta originals de les finestres, i els caps de biga alineades sota la cornisa, que emfatitzen l’horitzontalitat de la construcció.

Cada element significatiu, inclosos els marcs, les portes, les rajoles policromades, les rosetes, i les cicatrius que va anar deixant el pas del temps, van ser conservats o reutilitzats sempre que fos possible.

El resultat és un espai amb dues sales d’exhibició teatral (la Sala Beckett pròpiament dita i el seu obrador), locals d’assaig, un bar-restaurant a peu de carrer i diferents espais per a les activitats de formació, creació, producció i gestió que formen part de la seva essència des de la creació de la sala, el 1989, pel prestigiós dramaturg José Sanchis Sinisterra.