BCN Design Tour

Menchén Tomàs

Riera Sant Miquel 37, 934160571

www.menchentomas.com

En aquesta botiga de la Vila de Gràcia, té la seu principal Menchén Tomàs, la prestigiosa firma de roba femenina de festa que Olga Ronquillo Menchén i Francesc Grau Tomàs van fundar el 1995, i que mai falta a les catifes vermelles.

Van començar la seva aventura en comú després de conèixer-se mentre estudiaven a l'Escola d'Arts i Tècniques de la Moda de Barcelona, i adquirir experiència, primer, treballant per a altres firmes del sector.

Com altres grans del món de la moda, els dissenyadors van donar els seus primers passos com a tàndem confeccionant vestits a mida per a casaments i posades de llarg a l’habitació d’un pis que compartien al centre de Barcelona.

De la mà de ModaFad, van començar presentant les seves col·leccions a l’antiga passarel·la Gaudí, primer. A la 080 Barcelona Fashion, després. I a partir de 2017 a la Fashion Week de Madrid.

Al llarg d'aquests anys, s'han anat consolidant en el que és avui dia Menchén Tomàs, un destacat membre de l'Associació de Creadors de Moda d'Espanya (ACME) que és tot un referent en el món de la moda de festa. I que compta amb diversos punts de venda propis a Espanya.

Així com una important presència en botigues multimarca del territori nacional i de l'estranger: França, Itàlia, Bèlgica, Canadà, Estats Units, Austràlia, Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs, entre altres països.

Un èxit degut en gran mesura al fet que dissenyen, produeixen i confeccionen totes les seves col·leccions de prêt-à-porter, festa i núvia a Barcelona i els seus voltants. Una circumstància que els permet controlar de prop tot el procés i garantir, així, la màxima qualitat en el disseny i els acabats del producte final.