BCN Design Tour

Teresa Helbig

Mallorca 184, 934515544

www.teresahelbig.com

En aquest icònic edifici modernista de l’exclusiu barri de l’Eixample es troba a l’atelier de Teresa Helbig, un espai on el sofisticat estil de la dissenyadora impregna tots els racons, des del showroom fins al propi taller de costura.

La construcció data de 1905 i és l'escenari perfecte per a les col·leccions de Helbig, que uneixen l'elegància contemporània amb l’atemporalitat. Es tracta de peces que perduren en el temps i vestits joia on cada detall compta, des de l'elecció del teixit fins a l'acabat a mà, com mana la tradició de la millor costura.

La dissenyadora va iniciar la seva trajectòria com a aparadorista en una botiga de Barcelona, on va donar curs a la seva necessitat de crear il·lusions, i estímuls visuals i tàctils. No obstant això, va acabar donant el salt al món de la moda, un món que coneixia des de petita de la mà de la seva mare, una experta costurera.

Créixer envoltada de teles i patrons va ser la millor escola que Helbig va poder tenir per formar-se com a dissenyadora. Sent nena, va aprendre a distingir teixits i talls, apreciar els detalls artesanals i comprendre que una bona confecció és bàsica per donar cos i vida a una peça especial.

Però, tot i així, l'embrió de la firma es va gestar d'una manera totalment casual. Un dia la van convidar a una festa i Helbig va decidir confeccionar ella mateixa un vestit a força de plomes, cosides una a una, que va acaparar totes les mirades.

Com havia calculat malament en comprar el teixit i li havien sobrat molts metres de tela, va decidir fer-se més vestits, i va passar el mateix que amb el vestit de festa. Quan se'ls veien posats, tothom volia saber d'on eren. I llavors va decidir llançar-se a confeccionar la primera minicol.lecció de la firma.