BCN Design Tour

A Casa Portuguesa

De l'Or 8, 93 0218803

www.acasaportuguesa.com

Des de setembre 2006, A Casa Portuguesa ofereix a Barcelona el millor de la gastronomia i la cultura lusitana, primer al carrer Verdi, després al carrer Aragó, i des de gener de 2016 en aquest local de 80 metres quadrats que agafa el testimoni i l’essència de l’establiment original.

Es tracta d'un híbrid entre pastisseria, celler i espai de degustació on la tradició i la innovació es donen la mà i en què, a més d'una exquisida selecció de dolços d'elaboració pròpia, vins i productes gourmet, fan uns pastissos de Belém que no tenen res a envejar als de Lisboa.

Aquests pastissets, coneguts a Portugal com pastissos de nata, es realitzen diàriament a l'obrador de l'establiment, que està a la vista i segueix els preceptes de la pastisseria artesana tradicional d'alta qualitat.

Però hi ha molt més. Des de 'pao de lo', uns bescuits típics, fins a 'bitlles d'arròs', unes magdalenes de blat i arròs, o 'pao de deus', un brioix amb coco, passant per tota mena postres dolços i salats que cobren vida a partir de les receptes i idees heretades de les mares i les àvies.

Al celler, es poden trobar algunes de les millors referències de vins i licors portuguesos, degustar el vi de la setmana, o assistir a presentacions i tasts comentats. Emulant les tradicionals tasques de Ginjinha lisboetes a peu de carrer, tenen també un petit espai on es pot degustar la Ginjinha, un licor tradicional de cireres, en un got normal o en gotets comestibles de xocolata.

I també estan oberts a noves propostes gastronòmiques en forma de Pop Up Corners. La seva intenció és utilitzar l'espai com una plataforma per donar a conèixer altres propostes i projectes, de qualitat reconeguda i comprovada i relacionats amb la gastronomia internacional.

Fotògraf: Ricardo Macedo