BCN Design Tour

OAK

Numància 48, 93 4941207

www.oak2000.com

Projectat pels arquitectes Anna i Eugeni Bach el 2013, el showroom d’OAK Construccions i rehabilitacions va néixer amb l’objectiu de mostrar als clients l’ambient que es pot arribar a aconseguir amb els seus productes i les seves reformes d’una manera clara i estètica.

El repte dels arquitectes era crear un espai integrat en el qual es poguessin veure el major ventall de productes i solucions de l'empresa sense que semblés un magatzem a l'ús en el qual s'amunteguen mostraris de materials sense cap tipus de relació entre ells.

La solució per donar continuïtat i unificar l'ambient en el qual es van succeint les seves diferents propostes va ser crear una envoltant trama de lames de fusta al sostre, així com un armari longitudinal que recorre un dels laterals del local de cap a cap.

Aquest armari modular, a més de realitzar la funció d'emmagatzematge, permet integrar en la seva estructura elements tan quotidians com una cuina, un espai d'oficina o idees de mobiliari per al saló.

Mitjançant l'extensió dels materials del sòl i el sostre i els acabats de les parets, que utilitzen la mateixa solució en tots els espais, l'ambient s'estén cap a l'interior del local on s'integren les oficines de la constructora com a part del mateix.

Una aposta decidida per combinar l'estètica i la funcionalitat que li va valer el premi FAD del públic al millor projecte d'interiorisme en 2014.

La zona posterior del local, que en un principi es va destinar a exposar diferents tipus de reformes i materials, es va reformar el 2017 per donar cabuda a un pis mostra d'uns 60 m2. Aquest pis està format per cuina, saló-menjador, dormitori, vestidor i dos banys, i serveix per mostrar materials d'acabat tant en parets com en terres, així com aixetes, sanitaris, sistemes d'il·luminació, tèxtil i mobiliari.