BCN Design Tour

Etnia Barcelona

Espaseria, 1-3, 93 0186614

www.etniabarcelona.com

En aquest emblemàtic edifici modernista rehabilitat de set plantes té el seu espai la flagship store de la marca d'ulleres Etnia Barcelona. La botiga ocupa les dues primeres plantes, mentre que a les altres cinc se situa una zona d'exposició amb la història de la marca, un taller artesanal, showrooms per als òptics, expositors amb totes les col·leccions, espais per a reunions, i una terrassa-bar al terrat amb vistes sobre la ciutat i la veïna basílica de Santa Maria del Mar.

La remodelació de l’edifici va estar a càrrec de l’arquitecte Jordi Tió, un home estretament lligat al desaparegut Vinçon i artífex dels hotels Casa Camper de Barcelona i Berlín, entre d’altres.

El treball va implicar la demolició de diversos murs de contenció per crear espais diàfans. Però conservant en el seu estat original el mur de l’antiga capella de la basílica que es va descobrir durant la rehabilitació, per exemple. Així com la façana, que també es va conservar íntegrament, inclosos els colors, per respectar l’aparença original de l’edifici.

L’interiorisme el signa l’estudi de Lázaro Rosa Violán. A l’hora d’afrontar el projecte, la seva intenció va ser recrear una barreja d’ambients, que van des del racionalista fins l’art deco, amb obres d’art i objectes recuperats d’antics òptics, conferint a la botiga una qualitat onírica i el toc màgic dels ambients vintage.

El mobiliari i la il·luminació són d’estil anys quaranta i fan referència a diferents comerços i espais. Des de les antigues làmpades de quiròfan fins al banc de treball d’un joier o un tocador de teatre amb el seu mirall de llums, que transmet la sensació d’estar en un camerino.

I tot amb aquesta atmosfera dels tradicionals pisos de l’Eixample, amb els seus terres hidràulics, peces de fusta de roure, antics ascensors de fusta, rajoles de colors, voltes catalanes i columnes industrials de ferro colat, perquè els clients se sentin com en una casa de tota la vida de Barcelona.

Aquí es poden trobar les col·leccions d’Etnia Barcelona: Originals, Vintage i Advance, juntament amb les col·leccions càpsula de la marca signades per artistes i fotògrafs com Nobuyoshi Araki, Steve McCurry o Jean Michel Basquiat, i una col·lecció exclusiva que només pot adquirir-se en aquest vaixell insígnia.

Fotògraf: Álvaro Valdecantos