BCN Design Tour

Enigma

Sepúlveda 38, 616 696 322

www.enigmaconcept.es

Enigma és el més singular dels projectes del xef Albert Adrià, i l’últim a sumar-se a El Barri, l’aventura empresarial que comparteix amb el seu germà Ferran Adrià i els germans Iglesias, i que ja compta a la zona amb altres reconeguts espais gastronòmics: Tickets, Bodega 1900, Pakta, Hoja Santa i Niño Viejo.

En aquest cas es tracta d'un restaurant on l'experiència culinària es combina amb una experiència espacial en aquesta planta baixa d'uns 700 metres quadrats projectada per l'estudi d'arquitectura RCR, responsable també del restaurant Les Cols.

Com indica el seu nom, el recorregut gastronòmic i físic que fan la vintena de comensals que entren en Enigma està ple de misteris i sorpreses. Des de dins del local, el client no veu l’exterior. A falta d’unes vistes que potenciar, van preferir centrar tota l’atenció en l’experiència sensorial.

Res és convencional en aquest espai futurista en què l’equip d’interioristes van idear fins a l’últim detall, inclòs el disseny de la roba de l’equip i fins al fil musical. Tot està fet a mida de l’espai, des de les taules fins a les cadires passant per la vaixella.

Amb una atmosfera entre galàctica i de somni, els comensals transiten per un laberint d’espais canviants. Des d’un enigmàtic rebedor dominat pel vidre i l’acer inoxidable fins un celler embolicat en un núvol canviant gràcies als milers de leds que oculta, passant per la cuina i la zona de planxa, i una gran sala central amb planta i taules circulars.

La sorpresa més gran que depara el seu interior, però, és la presència d’una fidel recreació del 41º, l’aclamat restaurant-cocteleria d’Albert Adrià que va tancar les portes per donar pas a Enigma. Com el seu predecessor, ha aconseguit una estrella Michelin en un temps rècord.

Fotògraf: Pepo Segura