BCN Design Tour

Roberto & Victoria

Lledó 10, 678 738117

www.roberto-victoria.com

La botiga-taller de la joieria Roberto & Victoria Cult Jewelry és un fidel reflex del caràcter directe, elegant i cosmopolita d’aquesta firma que realitza peces úniques i personalitzades. Encapçalen la proposta –que abasta la creació de joies, el disseny i la comunicació- el dissenyador de joies Roberto Carrascosa i la periodista Victòria Aroca.

L’espai, projectat per l’estudi d’Andrea Soto, té com a fil conductor tres materials nobles: la pedra, la fusta i el metall, i com a teló de fons un entorn que parteix des de l’època romana fins als nostres dies.

Per retre homenatge a aquest pas del temps, els interioristes van decidir conservar els sostres de revoltó catalana i la paret de pedra nua que, a través de la il·luminació, adquireix un cert caràcter dramàtic.

Cada element està dissenyat amb la intenció que es percebi com un únic ambient en què conviuen la botiga i el taller. Una gran taula central articula l'espai i tendeix un pont entre les dues zones. Mentre que l'elecció d'un paviment continu de microciment accentua la sensació d'unitat.

També destaca un llarg taulell i un panell horitzontal de mirall fumat amb sis urnes de vidre òptic on s’exposen les joies sobre expositors de marbre blanc país, marbre verd guaco i de fusta de roure.

Al fons del local, se situa el taller en què la presència d'un gran tauler amb les eines penjades permet intuir el que hi passa: la creació de joies a través de la combinació de l'or, la plata o el llautó, amb pedres precioses , semiprecioses o sintètiques.

Cadascuna de les propostes de Roberto & Victoria parteix d'un treball manual que cerca l'excel·lència i obeeix a una història. Es tracta d'un llarg camí d'investigació en conceptes, formes i materials durant el qual no es renega de les empremtes del procés. Per a ells, els cops, les ratlles o fins i tot els errors poden ser part de la peça també.