BCN Design Tour

Amato Sole

Perill 39, 619 098100

amatosole.com

Fundada per l’arquitecta i restauradora siciliana Anamaria Amato i el dissenyador industrial català Ramon Solé el 2010, Amato Sole (la suma dels seus cognoms i “estimat sol” en italià) és una proposta dedicada en cos i ànima al disseny i realització de mobles i llums, així com a l’interiorisme i assessorament en el condicionament d’espais.

Tot va començar en una antiga fàbrica de bombetes del Raval que Ramon havia reformat. Es tractava d’un local de tres plantes que la parella feia servir com a habitatge, taller i botiga al qual s’accedia a través d’un pati interior.

Allà van desenvolupar la seva marxa fins a 2012, any en què es van traslladar a aquest local exterior del barri de Gràcia. Amb sostres alts i una posada en escena molt estudiada, aquest diàfan espai a mig camí entre una botiga de decoració, un laboratori creatiu i una galeria d'art és l'escenari perfecte on donar curs a la seva passió per dissenyar, reciclar, i transformar mobles i objectes, així com per exposar les seves creacions.

Tot i que estan especialitzats en treballs en què preval la fusta i el ferro, han fet un pas més experimentant amb altres materials, com el marbre, la pedra, o el vidre. I a poc a poc han anat afegint color a les seves peces juntament amb teles i entapissats.

De la mateixa manera que utilitzen i barregen entre si diferents materials, són partidaris de combinar estils diferents, amb sobrietat i equilibri, que donin com a resultat dissenys atemporals, allunyats de modes i sense data de caducitat.

A més d'oferir mobiliari, en Amato Sole assessoren, donen solucions a problemes d'espai i dissenyen mobles a mida que s'ajusten a les exigències dels clients, però mantenint el seu esperit. I també acullen exposicions i activitats de diferents manifestacions artístiques, en les que comparteixen el seu espai amb altres creadors.