BCN Design Tour

Castro Bikes

Maria 11, 93 3004883

www.castrobikes.com

En aquest estai de creació, que combina l’arquitectura amb altres disciplines i és al mateix temps un showroom i un taller, té el seu cor Castro Bikes, la firma de bicicletes creada per Antonio Castro i Ana Zubelzu, de ZFC Arquitectos.

 

La iniciativa va sorgir en plena recessió econòmica quan la recerca infructuosa d’una bicicleta que fos petita però no plegable per moure’s còmodament per la ciutat els va portar a convertir la seva necessitat personal en una idea de negoci. El resultat d’aquest procés va ser la Castro M, una bicicleta amb una estètica molt ciudada, que és compacta, lleugera i versàtil, i es pot guardar pràcticament a qualsevol lloc perquè ocupa molt poc espai.

 

Tot això s'aconsegueix gràcies a unes mesures reduïdes -pes sobre els 10,5 kg, i rodes de 20 polzades-, i al fet que, a més de ser mini, és slim. Amb només dos gestos -girar el manillar amb un botó i retirar els pedals amb un sistema de clip-, la bici queda plana i passa a ocupar només 23 cm.

Així la Castro M resulta més estable i resistent que els models plegables, i en quedar plana permet emmagatzemar-la còmodament o fins i tot penjar-la a la paret amb un accessori creat especialment per Castro.

Els seus creadors, a més d'apostar per la mobilitat sostenible, estan molt conscienciats amb una producció de qualitat, però també de proximitat. Per aquest motiu, les seves bicicletes estan realitzades amb components de les millors marques del món, però dissenyades, construïdes i muntades a Barcelona. El que els permet controlar de prop la qualitat del procés de fabricació alhora que fomenten la producció local.

Per la seva depurada estètica i les solucions que dóna les necessitats dels ciclistes urbans, la Castro M va ser finalista dels premis Delta 2016 i va formar part de la mostra Inspired in Barcelona que va portar el millor disseny de la ciutat a la Milano Design Week 2017.