BCN Design Tour

5 1ª Saló de Bellesa

Ronda Universitat 20, 93 4125162

www.quintoprimera.com

Dissenyat per l’interiorista Francesc Pons i ubicat en aquest àtic del centre de Barcelona, 5º 1ª Saló de Bellesa és molt més que una perruqueria. La idea de Juan Calet, el seu director i propietari, era crear un establiment que fos com una casa. De fet, el nom del saló és el del pis en què vivia quan va decidir posar en marxa aquesta aventura.

El primer 5º 1ª va néixer el 2001 i va tenir el seu espai a l’edifici de la Bella Aurora del carrer Balmes, 10. Ja en aquell temps Francesc Pons es va encarregar de l’interiorisme amb la fusta de zebrano, el marbre, la fòrmica i el llautó com fils conductors.

El 2005 van decidir traslladar-lo a la seva ubicació actual conservant el nom i l'estètica. Per realitzar-lo, Francesc Pons va readaptar el disseny al nou espai amb lleugers canvis, com prescindir del marbre i la fòrmica, però amb la mateixa essència.

Aquí, a part dels serveis clàssics d'una perruqueria a l'ús, s'ofereixen massatges i tractaments estètics a la carta amenitzats amb una música tan acurada com l'interiorisme i amb unes vistes espectaculars a les teulades i terrats de la ciutat.

Tant des de la sala de tall, presidida per una taula de fusta amb miralls, com des de la llitera de massatges, grans finestrals permeten que els clients deixin volar la seva imaginació cap al cel.

A més, els divendres a la tarda i els dissabtes al matí obren la seva barra de còctels on serveixen des del Ginto Primera fins al Laca i Piriña, passant pel seu clàssic Blondie Mary. I fins i tot ofereixen la possibilitat de tancar el saló per celebrar festes i esdeveniments.

En definitiva, tot un compendi d'atractius que li han valgut ser considerat com un dels millors salons de bellesa del món segons l'edició americana de Harper's Bazaar.