BCN Design Tour

La Clinique fine store

Mirallers 7

www.lacliniquefinestore.com

Situada al cor del barri del Born, La Clinique Fine Store neix a finals de 2010 de la mà dels seus dos creadors, els francesos Benoit Grenier i Emmanuel Barbarit, establerts a Barcelona des de 2002.

La seva especialitat són les ulleres vintage, tant de sol com per veure. Aquí es poden trobar models que van des de la dècada de 1950 fins a 1990, i que ells s'encarreguen de rescatar i posar de nou a disposició del públic.

Entre les firmes que ofereixen es troben les marques més prestigioses del món de la moda i l'alta costura (Cartier, Christian Dior, YSL, Valentino, Givenchy, o Emmanuelle Khanh), juntament amb els millors exponents de la indústria òptica dels últims seixanta anys (Silhouette, Cazal, Luxottica, Zeiss, Viennaline, Lux o Alain Mikli). I també donen la possibilitat d'arreglar, adaptar o personalitzar les muntures si així ho desitja el client.

El 2013, la seva trobada amb el perfumista espanyol Daniel Josier va donar un nou gir a La Clinique Fine Store en afegir la perfumeria d'autor a la seva oferta. Des de llavors, també tenen a la venda les exclusives creacions d'aquest perfumista en aquest espai que els propis impulsors del negoci van redissenyar.

D'una banda, van rescatar els revestiments i rajoles originals del local i els van utilitzar com a base de l'interiorisme, tant a nivell de materials com cromàtic. La predominança de materials nobles, com les rajoles i el terra de pissarra, juntament amb els colors freds que oscil·len al voltant del verd clínic, van ser la inspiració del nom del negoci: La Clinique, la clínica.

Per contrarestar aquesta fredor i transformar l'espai en un lloc càlid i acollidor, van apostar per materials naturals com la fusta. El resultat és aquesta espècie de botiga-museu plena d'encant on tot el que s'exposa i es ven té una història per explicar.