BCN Design Tour

Andres Sarda

València, 272, 93 2150434

www.andressarda.com

En aquest local de 45 metres quadrats té el seu espai la primera botiga a Barcelona d'Andrés Sardá, la firma de llenceria de luxe i roba de bany fundada el 1962 després d'una dilatada trajectòria dedicada a la confecció d’encaix.

L'interiorisme, obra de l'estudi barceloní Bonjoch amb qui la firma ha col·laborat en projectes anteriors, segueix una línia minimalista, sòbria i sense artificis que atorga tot el protagonisme a les peces de cada col·lecció.

El terra de pedra, els tons neutres (negre, gris i marró talp) del sostre i les parets, i la combinació de lacats amb metall negre creen un entorn sofisticat, modern i actual al més pur estil Sardá.

La història de la firma a la indústria tèxtil va començar a finals del segle XIX, quan l'empresa familiar estava centrada en la realització de mantellines d'encaix d'alta qualitat com la que va lluir Jackie Kennedy quan va visitar el Vaticà en els anys 60.

La imatge de la primera dama dels Estats Units amb una de les seves mantellines a la portada de la revista Life va suposar un revulsiu per a la projecció internacional de la firma.

No obstant això, a mesura que l'ús de les mantellines va deixar de ser obligatori a les esglésies, la família Sardá va començar a plantejar-se aplicar l'encaix a altres àrees de la moda. Va ser així com Andrés, el fill del fundador, va decidir aventurar-se en el món de la llenceria i la roba de bany a partir del 1962.

Una trajectòria que ha continuat Núria, la filla d'Andrés, i que va culminar amb l'adquisició de la firma pel grup multinacional de llenceria Van de Velde en el 2008.

Així la creació es manté a Barcelona, sota la supervisió de Núria Sardá, mentre que la pertinença al grup li permet a la marca aprofitar-se de les sinergies de la cadena, guanyar escala i projectar-se internacionalment.