BCN Design Tour

Estudi Studio

Elisabets 20, 93 8323403

www.estudistudio.com

Després de vint anys treballant en el sector de la moda com a dissenyador, docent i meitat creativa de la firma Menchén Tomàs, Francesc Grau va decidir obrir la seva pròpia botiga estudi al març de 2017.

La seva ubicació, en ple Raval, no només li va suposar tornar al barri on es va iniciar professionalment, sinó també reprendre una manera de treballar les peces.

Mentre que en un pis del carrer Notariat va aprendre a tocar totes les tecles de l'ofici, aquí, a l'altell d'Estudi Studio, ha recuperat l'esperit de l'artesà que idea, elabora patrons, talla peces i finalment presenta al públic el seu resultat final.

A partir de teixits d'alta qualitat procedents de proveïdors locals realitza petites produccions de vuit a deu peces. Així crea peces més exclusives i evita l'acumulació estocs innecessaris en aquest espai dominat pel blanc i presidit per les llums Lines & Dots de Goula Figuera.

Un altre dels trets que distingeix les propostes de Francesc Grau és la reinvenció dels bàsics d'armari. Ja sigui modificant estructures o afegint detalls aliens, treu de la rutina clàssics com la camisa blanca, el blazer o el pantaló recte. L'objectiu és atraure l'atenció a partir de peces originals i afavoridores, amb un exquisit acabat.

Amb aquestes premisses, conforma una col·lecció exclusiva que va renovant al llarg d'una mateixa temporada, i que es pot combinar amb les propostes que ofereixen altres prestigioses firmes com Essentiel, Momomí, Ana Tichy o les espardenyes de Toni Pons, amb les quals entaula un coherent diàleg estètic.

A més, a Estudi Studio també es poden trobar les bosses de Henten Bag, joies dels dissenyadors Gonzalo Cutrina i Coco Zagaceta, les creacions dels quals sorgeixen a partir d'abaloris pertanyents a altres cultures. I al costat d'elles, ceràmica àrab de Fajalauza i peces treballades per una de les últimes ceramistes tradicionals de Níjar (Almeria).