BCN Design Tour

Nu Sabates

Cotoners 14, 93 2680383

www.nusabates.com

Nu és un botiga de sabates fetes a mà que va obrir les seves portes a la primavera de 2009 per fer realitat el somni del seu propietari, Roger Amigó, un productor audiovisual que estava enamorat del calçat des de la infància.

Sent un nen es quedava hipnotitzat davant els aparadors de les sabateries i durant l'adolescència va decidir invertir un dels seus primers sous en unes sabates fetes a mà. Van passar els anys, es va posar a estudiar cinema i va acabar treballant com a productor sense sentir-se realment apassionat per la seva professió.

I llavors, l'any 2008, tot va donar un gir radical. Un projecte de vídeo dansa que havia produït va ser seleccionat per a un festival de Nova York i, allà, passejant per la ciutat dels gratacels va trobar les sabates que van canviar el seu destí.

Roger va ensopegar per casualitat amb la sabateria Shoe, plena de sabates Cydwoq, i va quedar tan fascinat que va sentir la imperiosa necessitat de crear una botiga a Barcelona on poder vendre'ls.

El resultat va ser Nu, aquest espai amb grans finestrals, estructures de ferro colat, terra de fusta envellida i sostre de bigues vistes, on les sabates se senten com a casa.

En els seus inicis, Nu oferia exclusivament models de Cydwoq, les sabates que l'havien enamorat a Nova York i que estan creades i fabricades a mà per Rafi Balouzian -un home originàriament format com arquitecte- juntament amb la seva família i un reduït equip de persones en Burbank (Los Angeles).

No obstant això, Roger va fer un pas més en la seva passió pel calçat i, després d'un parell d'anys, es va llançar a l'aventura de crear la seva pròpia firma de sabates artesanals, Evarist Bertran, que respon al nom del seu avi.

La idea va sorgir sense voler. Després de conèixer a Nicola, un sabater italià que havia obert una botiga al proper carrer de Banys Vells, es van fer amics i li va demanar que li ensenyés a fer les seves pròpies sabates per donar curs a la seva creativitat i per conèixer més de prop el procés artesanal.

Després, la gent va començar a interessar-se per les sabates que calçava. I després de realitzar alguns models a mida per a determinats clients, finalment es va decidir a produir-los de forma regular.