BCN Design Tour

Ballut

Mallorca 233, 93 2504471

www.ballut.org

En aquest local projectat per Saeta Estudi té el seu espai Ballut. Es tracta d’una concept store que combina la seva pròpia línia de llenceria de la llar –llençols, estovalles, kimonos- i complements de marroquineria juntament amb altres propostes d'artesans locals, dissenyadors emergents i algunes prestigioses marques del món de la decoració seleccionades pel seu 'savoir faire '.

En un temps en el qual en qualsevol punt del planeta es pot comprar el mateix, menjar el mateix, i moblar la casa de la mateixa manera, i sense tenir en compte les persones i els mitjans que s'han utilitzat en la seva producció per tenir uns preus assequibles, Ballut aposta pel contrari.

La seva filosofia és oferir articles singulars, de la màxima qualitat i amb un ampli rang de preus que han seleccionat acuradament basant-se en l'originalitat, el disseny, la responsabilitat, i d'origen 100% nacional o europeu. Saben qui els fabrica, com i on.

Des del principi, els responsables de Ballut van posar especial èmfasi en l'elecció d'un local que reunís totes les característiques necessàries per donar cabuda a la seva amalgama de propostes. Després d'un any de recerca i vuit mesos d'obres, va veure la llum aquest dinàmic espai que va ser concebut com un tetris gegant en el qual totes les peces acaben encaixant d'una manera o altre.

Això permet utilitzar els mateixos elements per exposar els productes de maneres diferents en funció de les seves necessitats en un magnífic teló de fons. Per a això, es va respectar l'estructura i la base original d'aquesta casa burgesa dels anys quaranta, però eliminant totes les interferències acumulades al llarg del temps i utilitzant els tons verds com a fil conductor.

Tant els mobles com els expositors i la il·luminació van ser especialment dissenyats per Ballut amb peces i materials d'estil industrial, com els volums modulars de xarxa de filferro que componen combinacions intercanviables, els penjadors de tubs de metall que surten de la paret, o els llums de neó que vesteixen l'espai i potencien aquest ambient efectista i teatral.

Fotògraf: Antonio Navarro Wijkmark