BCN Design Tour

Flowers by Bornay

Melcior de Palau 32-36, 93 5190615

www.bornay.ws

Flowers by Bornay és una empresa de decoració floral especialitzada en hotels, esdeveniments, casaments i tallers que va iniciar la seva marxa el 2009. Partint de la cultura del cinema, la ciència ficció, el còmic, la moda i l’art, i utilitzant materials i complements fins al moment impensables -com l'esprai de color per alterar l'estat natural de la matèria primària-, va trencar les regles del joc en la concepció clàssica de l'art floral.

El seu impulsor, Joan Xapellí, havia treballat durant quinze anys com a comercial en el sector de la flor viatjant per tot el món per comprar flors i plantes a l'engròs. Aquest treball li va permetre conèixer a fons la matèria primera millor que ningú i, a poc a poc, va anar gestant al seu cap un nou model de negoci en què les flors i les plantes dialoguessin amb les seves aficions: el cinema, els còmics i la música.

El resultat va ser Flowers by Bornay, l'empresa que va crear al costat de Fàtima Valldeperas i Marta Vidal, que van sumar al projecte les seves pròpies passions: la moda, la dansa i l'art.

Des de llavors, han decorat prestigiosos hotels com el W, Le Meridien, o el Mandarin Oriental; festes i esdeveniments de tota mena per a marques com Hermés, Louis Vuitton i Burberry, entre d'altres; i fins a pel·lícules, com Rec, i festivals, com el Primavera Sound.

I ara també ofereixen la possibilitat d'adquirir les seves creacions al detall gràcies a instal·lar-se en aquesta antiga fàbrica de 1920, que havia ocupat anteriorment un centre de jardineria. En aquest espai obert i lluminós amb un microclima ideal per a les plantes i una romàntica atmosfera, Joan Xapelli i el seu equip poden treballar en les seves creacions, fer tallers, organitzar actes, i també vendre els seus arranjaments florals.

En definitiva, un taller de flors art floral a portes obertes que ja ha estat reconegut en dues ocasions com un dels millors del món en prestigioses publicacions internacionals del sector.