BCN Design Tour

Bicnic

Girona 68, 609 904614

bicnic.com

Como si sortissis a fer un pícnic a la muntanya però sense moure't de Barcelona. Això és el que proposen conceptualment a Bicnic l'equip de gastro-bar Betlem, liderat pel xef Víctor Ferrer, i el de Toormix, l’estudi de disseny creat l'any 2000 per Ferran Mitjans i Oriol Armengou.

Tots dos equips són els responsables d'aquesta idea que va néixer com un projecte centrat en un foodtruck i que va acabar desembocant en aquest espai físic en què es marida la gastronomia i el disseny.

Amb la col·laboració dels responsables de cuina, Toormix es va encarregar de donar forma al discurs conceptual i marcar les directrius de l'espai, la imatge de marca, la comunicació corporativa i tots els recursos decoratius emprats. No hi ha res a l'atzar, tot està mil·limètricament pensat: des del vestuari, la vaixella, la coberteria o l'emplatat, fins a com s’expliquen els plats i els audiovisuals que es projecten.

La decoració de l'espai, signada per l'arquitecte Narcís Font de l'estudi Backyard BCN amb el suport creatiu de Toormix, és una al·legoria d'un viatge que va des de la ciutat fins a la recreació d'un bosc on fer el pícnic. I en el qual s'ofereixen tres estils de cuina diferents: un “fast-food”, un restaurant més tradicional i una “taula calenta” en què es té una visió directa de la cuina.

El viatge comença a les dues barres de l'entrada, amb formes i materials semblants als de les façanes de la ciutat i que simbolitza l'àrea de descans. És la zona FAST, on es pot menjar de forma ràpida i informal. I també és on es duen a terme els cicles Fast Talks: xerrades amb diferents ponents sobre gastronomia i disseny, comissariades per Toormix.

Seguint cap a l’interior es troba la Taula del Xef, una zona intermèdia, amb materials més metàl·lics i elements repetitius, que simbolitza la carretera i que dóna accés a la cuina. Aquest és un espai més íntim i exclusiu, per a un màxim de 14 persones, situat a primera línia de la zona de treball de la cuina.

L'experiència finalitza a l'interior amb la zona SLOW, per menjar de manera relaxada plats més elaborats. En aquest espai el paviment canvia i les formes es tornen més irregulars per recrear de forma abstracta una zona de pícnic boscosa amb taules de fusta, cadires d'estil càmping, taulers enfilats a les parets a manera d'arbres i les siluetes de dues emblemàtiques muntanyes de Catalunya, el Pedraforca i Sant Llorenç de Munt.