BCN Design Tour

Terroir Barcelona

Palaudàries 26, 934420666

Als peus de la muntanya de Montjuïc i en aquest tranquil carrer del barri del Poble Sec, es troba el restaurant Terroir, que destaca pel seu innovador concepte de restauració ecològica i de proximitat. El seu lema és 'de l'hort a la taula'.

Ubicat a les instal·lacions de l'Hotel Grums, aquest establiment està liderat pels xefs Xavier Lahuerta i Miquel Guimerà, que va obtenir el premi Gastronia per l'Associació de Gourmets de Tarragona en 2001 i va ser designat Xef de l'any per la Guia Gourmand el 2005.

Especialistes en cuina catalana i mediterrània, Lahuerta i Guimerà treballen amb productes locals de cultiu exclusivament orgànic, sense additius ni tractaments, controlant tot el seu procés des de la terra fins a la taula.

Per això, el Terroir -paraula francesa que defineix que el seu producte és de la regió- disposa d'un hort a la terrassa-jardí. Allà els comensals poden degustar productes acabats de recollir al costat de grans testos amb cultius de temporada, el que proporciona una alenada d'aire fresc dins de la gran urbs.

Com aquest hort urbà no arriba per proveir a tots els seus clients, els xefs proveeixen la seva cuina amb els productes de La Morana, una finca d'agricultura ecològica situada a 100 km de Barcelona, a Anglesola (Lleida), que els proporciona un subministrament diari i amb el que mantenen la garantia de cuinar un producte de proximitat.

Els comensals poden escollir entre menjar a l'aire lliure al costat dels cultius i les plantes o bé al menjador interior, ampli i lluminós, amb una decoració eclèctica amb pinzellades vintage i art-decó.

L'interiorisme, tant del restaurant com de la resta de les instal·lacions de l'hotel Grums, on s'ubica el Terroir, està signat per l'estudi NDOS Arquitectura, liderat per Judith López, especialitzat en arquitectura i interiorisme en el sector hoteler.