BCN Design Tour

Bobby Gin

Francisco Giner 47, 933681892

www.bobbygin.com

La història d’aquesta cocteleria arrenca el 2011 quan Manel Forés i Òscar Alcaraz, dos amants dels gintònics i còctels, van decidir honorar al llegendari Bobby Gin (considerat com un dels millors bartenders de Nova York) obrint aquest local que porta el seu nom.

Al capdavant de la barra està Alberto Pizarro, premiat com el millor bàrman d'Espanya en diverses ocasions. La seva saviesa juntament amb una extensa carta de ginebres, que van des de les més populars fins edicions limitades i exclusives, ha propiciat que el Bobby Gin s'hagi convertit amb el pas dels anys en un dels llocs de referència a nivell mundial per degustar gintònics i altres combinats.

Per ambientar l’espai, es va encarregar el projecte a l’estudi Normal, creat per Iñigo Castro i Eli Pérez, dos dissenyadors i interioristes procedents de Madrid i establerts a Barcelona.

El repte que havien de superar era aconseguir el màxim impacte amb el mínim pressupost possible. I el resultat va ser aquest acollidor espai on els marcs, les portes i altres peces de fusta recuperada fan les funcions d'estructura, revestiment i fins i tot camuflatge.

Es pot trobar des de la barra folrada amb un collage de portes antigues fins a la porta del servei coberta amb portes i frontals d'armari, passant per mobles dissenyats a partir de prestatgeries i calaixos reciclats i un entramat de marcs de motllures que serveix per ocultar el sistema antirreverberación del sostre.

Tot això confereix a l'espai un aire retro i casolà que combina harmoniosament amb el blanc de la paret de pedra que recorre el local de cap a cap. L'elecció d'aquest color, juntament amb el panelat vertical del mòdul central en roure tenyit que es fon amb el sòl, fa que s'ampliïn i difuminin els límits de l'estret passadís. I així pot ser utilitzat també com una acollidora zona per estar i xerrar.