BCN Design Tour

Cocina Hermanos Torres

Taquígraf Serra 20, 934100020

www.cocinahermanostorres.com

Després de deu anys al capdavant de ‘Dos Cielos Barcelona’, amb el qual van aconseguir dues estrelles Michelin, els germans Torres van decidir fer realitat el seu somni de crear una proposta gastronòmica totalment diferent. En lloc d’obrir un restaurant amb cuina, el que volien era oferir la possibilitat d’anar a menjar a una cuina amb restaurant.

El resultat va ser Cocina Hermanos Torres, un espai on els comensals tenen el privilegi de viure en directe el que és un servei, les diferents partides i la desfilada de productes com si formessin part del procés.

L’estructura d’una antiga nau industrial on s’emmagatzemaven pneumàtics va ser l’escenari escollit per a aquest restaurant en el qual el 70% dels 800 metres quadrats de superfície l’ocupen les pròpies cuines i només un 30% l’ocupen els client.

Es tracta d’un lloc en el qual compaginen el servei per a 60 comensals amb la formació tant en sala com en cuina i postres, i el postgrau en comunicació gastronòmica a través d’un acord amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els xefs van encarregar el projecte arquitectònic a l’estudi d’arquitectura OAB, capitanejat per Carles Ferrater. L’edifici existent, amb una arquitectura de marcat caràcter industrial, oferia com a punta de partida un espai ampli i diàfan, amb il·luminació natural zenital i elements constructius vistos.

Situada entre dues mitgeres, la façana va ser concebuda com un bosc a través del qual arribar al restaurant. L'artista Regina Saura és la responsable del mural de gran escala que cobreix la superfície i està ideat per anar canviant de tonalitats segons les estacions.

Després de passar la porta, s’accedeix al bar, que funciona com avantsala al restaurant, i després a la zona del celler i la zona de tasts que és com una caixa de vidre entre l’entrada i la sala on es menja.

El menjador és el centre i el cor del projecte. Protegit per l’antiga coberta de l’edifici industrial, l’espai queda delimitat perimetralment per totes les zones funcionals i de preparació que formen part de la cadena d’elaboració del plat.

Sota uns núvols de llum que ha dissenyat Pete Sans, brillen amb llum pròpia les tres flamants cuines (una per a carns, una altra per a peixos i una central, sense font de calor) al voltant de les quals se seu el client per degustar el procés des de tots els punts de vista.