BCN Design Tour

Almanac Barcelona

Gran Via de les Corts Catalanes 619-621, 930187000

Al febrer de 2018 va obrir les seves portes Almanac Barcelona, el primer d'una cadena d'hotels de luxe impulsada per la companyia hotelera austríaca WSF Group. La idea del fundador, Herbert Haselbacher, era construir hotels al centre de les ciutats amb un disseny atemporal que respectés la història i l'arquitectura dels edificis originals.

Amb aquesta premissa es va encarregar el projecte de remodelació dels dos edificis que configuraven l'antiga seu corporativa de l'asseguradora Agrupació Mútua a l'estudi d'arquitectura OAB, liderat per l'arquitecte Carlos Ferrater. Mentre que el disseny d'interiors va ser a càrrec de l'estudi de Jaume Beriestain.

El principal desafiament per a tots dos equips era fer que els dos edificis, de diferents altures i èpoques (un contemporani i l'altre de principi de segle), s'integressin en un espai únic i harmònic.

El resultat va ser aquest hotel que compta amb 60 habitacions i 31 suites, el restaurant Línia, la terrassa Azimuth i cinc salons per a esdeveniments, així com una zona wellness amb piscina, gimnàs, sauna i zona de tractaments; i en el qual la llum natural és la gran protagonista.

El lobby i el restaurant tenen enormes finestrals que donen al carrer i les cortines de les finestres de les habitacions es descorren quan s'obren les portes gràcies a una tecnologia de llum amb obertura automàtica. Criden poderosament l'atenció els grans finestrals de la façana de l'edifici contemporani, concebudes com unes caixes de vidre en què està integrat un sofà des d'on els hostes puguin observar el carrer, i que són un gest de complicitat a les galeries tradicionals catalanes.

L'interiorisme també està influenciat per aquesta característica quadrícula de la façana de l'edifici. L'atri constitueix l'eix vertical i les plantes (cadascuna amb la seva gamma cromàtica i els seus materials específics) dibuixen les diferents franges horitzontals. Tant els materials com els revestiments empleats subratllen aquesta linealitat i la luxosa categoria de l'hotel. Des dels estucats fins al revestiment mural de moiré, passant per les lames de fusta de roure i el joc amb els diferents tipus de marbres.

Tot està pensat al detall i molts elements estan fets a mida, com el moble de la recepció (dissenyat per Jaime Beriestain Studio), que està compost de marbre emperador, bronze polit i crom, o fins i tot l'aroma que es respira, elaborat pel perfumista Jimmy Boyd.