BCN Design Tour

La Barberia de Gràcia

Torrent de l'Olla 198, 932173395

Nascuda el 1964 amb el nom de Perruqueria de Cavallers Biada, La Barberia de Gràcia s’ha mantingut durant més de cinc dècades com un negoci familiar que es distingeix per la seva qualitat i cuidat servei, exclusivament masculí.

Aquesta barberia-perruqueria, una de les poques on s’ofereix l’antic afaitat amb navalla i tovalloles calentes, va marcar des dels seus inicis un saber fer que encara avui continua i que fa que sigui considerada una de les millors barberies del país.

Està regentada per Jordi Pérez, tercera generació de barbers, creador del concepte Wellness Barbero, una experiència plaent per als sentits que combina els processos més clàssics amb la innovació creativa i les tècniques d’última generació. La seva barberia és l'única d'Espanya que ha guanyat les tres estrelles de TheQhair, la màxima distinció de qualitat en el sector de la perruqueria.

La Barberia de Gràcia es va reformar per complet el 2014, al trasllardar-se del carrer Biada a la seva actual ubicació, a Torrent de l’Olla, al mateix barri de Gràcia. Jordi Pérez va treballar colze a colze amb l’interiorista i dissenyador Ernest Ametller per crear el concepte del nou local.

Tots dos es van decidir per un estil minimalista mediterrani amb pinzellades de modernisme català. No obstant això, també van voler donar-li una part de protagonisme als més de 50 anys d’història de la barberia i plasmar aquesta sensació d’experiència i tradició familiar.

Amb el blanc com a color de base per augmentar la lluminositat de l’espai, van afegir rajoles al llarg del local per donar-li continuïtat, a més d’aportar un aire retro que es reflecteix especialment en la seva zona d’espera amb mobles d’estil vintage.

El modernisme català destaca de forma elegant en elements com poms i tiradors de portes i en el disseny lumínic, així com en els ornaments orgànics situats sobre algunes de les portes.