BCN Design Tour

Working in the Redwoods

Lluís el Piadós 4

www.workingintheredwoods.com

Artesania pura, amb materials 100% naturals, formes minimalistes, i una paleta de colors centrada en el blanc i els tons terra. Així són les peces de ceràmica fetes a mà de Working in the Redwoods, amb un disseny exclusiu i únic, produït en edicions limitades.

La seva creadora és Miriam Cernuda, que després d'estudiar joieria i tenir el seu propi taller, va començar a introduir petites pinzellades de ceràmica en les seves peces. Un curs de ceràmica li va descobrir la seva veritable passió i, el 2009, mentre assistia a l'Escola de Disseny Massana, va decidir dedicar-se completament a aquesta disciplina.

El nom de la marca, Working in the Redwoods, va sorgir d'un viatge a Estats Units, després de visitar una zona coneguda pels boscos de sequoies (Redwoods). Com aquests arbres, connectats entre ells per les arrels, Miriam connecta amb el seu passat per inspirar-se i crear. La seva influència és el mar Mediterrani i la naturalesa de la Costa Brava, on va créixer, i en la seva signatura ha plasmat la seva experiència de viure en equilibri amb l'entorn natural.

Després de tenir el seu propi taller a casa, Miriam va trobar aquest local del barri del Born que ha convertit en botiga i espai creatiu. Aquest espai, diàfan, acollidor i lluminós, on predomina el blanc i la fusta, és el lloc en el qual exposa i ven les seves peces, desenvolupa la seva creativitat i imparteix tallers.

Les seves col·leccions estan dividides en dues famílies, Basic Line i Weathered Line, que comparteixen un fil conductor, la delicadesa i la simplicitat, però posseeixen diferents acabats i textures. Les seves peces estan treballades amb ceràmica blanca, terracota de l'Empordà i porcellana de València.

Composta per diferents objectes de la vida quotidiana, Basic Line presenta accessoris de cuina, decoració de parets, disseny d'il·luminació i articles per a la llar. Els seus dissenys són en línies pures i simples acabades amb esmalts naturals en tons pastís tant mat com brillant.

Weathered Line està inspirada en l'erosió de la terra i en materials orgànics. Mentre que l'exterior s'acaba amb argila blanca i pigments naturals, el material del nucli està en el seu estat natural.

A part de les seves col·leccions, Working in the Redwoods crea peces exclusives per a projectes de disseny interior, industrial i de restauració. I també col·labora amb altres marques, dissenyadors i artistes.