BCN Design Tour

La Chinata Barcelona Raval

dels Àngels 20, 934816940

De la mà d'Òscar Mondragón i Liliana Uribe, una parella de colombians establerts a Barcelona des de feia anys, va néixer l’oleoteca La Chinata Barcelona Raval, un dels establiments que aquesta prestigiosa firma d'olis de Càceres té disseminats per tota la geografia espanyola.

Aquest espai singular està íntegrament consagrat a productes, tant gastronòmics com cosmètics, que tenen com a base principal l'oli d'oliva i l’AOVE (oli d'oliva verge extra) de La Chinata, una companyia la història de la qual arrenca el 1932 quan els avantpassats dels productors actuals van començar a moldre les olives procedents de la Serra de Gata.

Situat al centre de la ciutat, el local té la peculiaritat d'haver estat construït per Francisco de Paula del Villar y Lozano, l'arquitecte que el 1877 va rebre l'encàrrec de construir el temple de la Sagrada Família, i qui, després de desvincular-se del projecte, va passar el testimoni a Antoni Gaudí.

Per aquest motiu, a l'hora de reformar-lo i adaptar-lo per als seus usos actuals, es van preservar molts dels elements estructurals originals com els sòls de pedra, els sostres de volta i les parets de maó vist, que li atorguen caràcter i connecten el passat amb el present. I el disseny d'interiors, com a la resta d'establiments de la franquícia, va anar a càrrec de l'estudi extremeny Infograf Comunicació Visual.

Aquí es poden adquirir olis premium en totes les seves versions i formats. També ofereixen una àmplia gamma de productes gourmet amb l'oli d'oliva verge extra com a denominador comú, entre els quals es troben patés, conserves, melmelades, salses i xocolates. Així com també una gran selecció de productes cosmètics, el principi actiu del qual és l’AOVE.

No obstant això, aquesta oleoteca no només és un punt de venda. Els seus propietaris també desenvolupen una intensa tasca de difusió de la cultura de l'oli i dels beneficis que aporta els seus diferents usos a través de degustacions, tasts i seminaris que realitzen al soterrani, que també funciona com a galeria d'art i espai per a esdeveniments culturals.