BCN Design Tour

Pur Impur

Passatge de la Concepció 11, 931701770

www.purbarcelona.com

Just al costat del seu restaurant Petit Comitè, el prestigiós xef Nandu Jubany va obrir al juliol de 2018 aquest espai gastronòmic amb la intenció d'homenatjar al producte. A diferència de a Can Jubany, el seu restaurant de Calldetenes (Barcelona) pel qual és mereixedor d'una estrella Michelin, en Pur-impur no hi ha escumes ni grans artificis per deixar tot el protagonisme al producte.

L'establiment es divideix en dos espais. D'una banda, està Pur (pur), el restaurant pròpiament dit que està ubicat a la planta baixa, i amb la cuina completament oberta al centre, de manera que els comensals són partícips de l'art de cuinar. I d'altra banda, està Impur (impur), una cocteleria ubicada a la planta inferior on poder allargar la sobretaula i prendre una copa després de dinar, o per a festes i celebracions.

Tots dos espais han estat dissenyats per Lagranja, l'estudi de disseny i interiorisme que també va dissenyar Petit Comitè i els tres restaurants que Jubany té a Singapur: Foc, Foc Sentosa i Pim Pam Foc.

La idea de Lagranja per al Pur va ser projectar una gran cuina funcional que ocupa tot l'espai com si fos un petit teatre, íntim i acollidor, en el qual els clients formen part de la posada en escena mentre gaudeixen de l'espectacle.

L'espai està dominat per aquesta cuina d'última generació juntament amb una barra de marbre i la taula d’emplatat (dissenyada com una gran taula de tallar). Els comensals poden seure davant de la barra o en unes banquetes de fusta corbades amb alts respatllers, que generen espais més independents i recollits, però sense perdre de vista la sala i la cuina.

Inspirant-se en el producte pur i de qualitat a què ret homenatge al restaurant, es va crear el paper pintat que vesteix les parets del local, així com més de 200 motlles de guix amb aliments frescos (marisc, peix i diverses fruites i verdures) que decoren les vitrines i el pati.

Per accedir a la cocteleria, cal passar per una gran gelosia de fusta retroil·luminada que dóna accés a les escales que baixen fins Impur. Després de passar una doble porta de vaivé, una gran barra d'alabastre dóna la benvinguda al client. Es tracta d'un espai més desenfadat, dominat pels tons bordeus, en què destaquen els miralls de sastre, així com dos elements dissenyats expressament per Lagranja per a Pur-impur: les butaques Round i els grans aplics en forma de lluna realitzats amb pedra d'alabastre que proporcionen una tènue llum a l'ambient des de les parets.