BCN Design Tour

Dada Objet Trouvé

Pallars 76

www.dada-studios.com

Tot i que ja feia més d'un any que el projecte estava en funcionament, la primera exposició d'aquesta galeria no es va produir fins a novembre de 2016. La seva especialitat és el mobiliari i el disseny del segle XX, però també tenen espai per a artistes contemporanis que van des de les primeres avantguardes fins avui juntament amb altres peces singulars.

Els seus creadors i impulsors són Adrián Agut i Marc Esteller, dos professionals procedents de diferents disciplines que s'havien conegut gairebé una dècada enrere en un màster de fotografia publicitària i van acabar obrint aquesta galeria (només accessible amb cita prèvia).

D'entrada, es van centrar exclusivament en mobiliari de disseny i, a poc a poc, van anar ampliant el seu radi d'acció a altres propostes. Però sempre amb aquests denominadors comuns: el gust pel formalisme, la puresa de les línies, l'aposta per l'austeritat, la qualitat dels materials, el treball artesanal i inclinació per determinades tradicions.

Tenen predilecció per la Bauhaus i els primers contemporanis francesos: Le Corbusier, Charlotte Perriand i Jean Prouvé. Però també veneren a altres dissenyadors que van seguir la mateixa línia de treball, juntament amb els corrents artístics que van proliferar entre els anys 20 i 50. En la seva col·lecció hi ha obres de Marcel Duchamp, Man Ray, Dora Maar, André Lothe, Sonia Delaunay, Marcel Breuer, Alvar Aalto o Joan Miró.

No obstant això, els seus creadors no volen limitar-se a la galeria. Sota el nom de Dada-Studios volen ser un laboratori de creació, així com una plataforma per donar a conèixer artistes i dissenyadors contemporanis.

La seva intenció és deixar com a espai expositiu l'apartament que tenen en un pis superior de la nau industrial, reservar la sala gran per a la mostra de mobiliari de disseny, i aconseguir que els seus projectes expositius puguin desenvolupar-se i desplaçar-se fins a altres espais per apropar la seva obra als seus clients.