BCN Design Tour

Liniert

Lledó 6

www.liniert.com

En aquest antic palau medieval, que al seu dia va ser residència de la reina Elionor d'Aragó i també la primera seu de l'Orfeó Català el 1981, té el seu showroom Liniert, una firma fundada per la dissenyadora barcelonina Ivon Gasque i el seu marit, l'arquitecte vienès Christian Kollarovits.

L'espai està dominat pel blanc, que ho tenyeix tot excepte les estructures preexistents d'aquest edifici catalogat i el sòl, que es va cobrir amb un paviment de ciment continu. D'aquesta manera, tant els elements arquitectònics originals com les seves peces de roba i complements són els únics protagonistes de l'espai.

Gasque i Kollarovits creen dues col·leccions anuals que es presenten exclusivament en aquest showroom i els altres dos que tenen a Viena. La seva intenció és allunyar-se del discurs trivial de la moda, i apostar per un disseny subtil i elegant que es caracteritza per la seva tendència al minimalisme, però amb sofisticades formes, un lleuger toc transgressor i futurista, així com un acurat procés d'elaboració.

Amb materials de qualitat i excepcionals realitzen literalment estructures tèxtils d'inspiració arquitectònica que són estèticament atractives i, al mateix temps, portables i versàtils. Les seves peces encaixen tant com roba de diari com per a alguna cosa més especial com podria ser assistir a una important reunió al matí o un esdeveniment a la nit.