BCN Design Tour

Wer Haus

Aragó 287, 935150298

www.wer-haus.com

La visió cosmopolita de Jean-Antoine Palagos, Nicolas Rossi i Marc Miró els va fer pensar a exportar a Barcelona un modern concepte de botiga multidisciplinari ja aplicat en ciutats com Londres, Nova York o Milà. Ells van ser els fundadors de Wer-Haus, un espai que barreja art, cultura, moda i gastronomia.

Per a la realització d'aquest projecte, van confiar en l'equip de La Boqueria Taller d'Arquitectura i Disseny, format per un grup d'arquitectes, dissenyadors i enginyers que doten sempre als seus projectes d'un valor afegit. En aquesta ocasió van comptar amb la col·laboració de l'arquitecta Marta Peinado.

L'escenari escollit per a aquest projecte va ser un antic pàrquing de 410 metres quadrats de sostres alts i traces industrials. El local, rectangular i allargat, amb dos nivells, va des de l'entrada al carrer Aragó fins a un pati interior d'illa, típic de l'Eixample barceloní.

Wer-haus s'organitza en tres espais diferenciats. Destaca a l'entrada un jardí vertical i una gran porta de vidre. La façana s'ha retirat cap a l'interior per escurçar la primera sala, en la qual s'ha instal·lat una galeria d'exposicions i venda de llibres.

Més endins, a la part inferior de l'espai central, se situa al bar-restaurant, ampli i amb molta llum natural gràcies a grans vidrieres al sostre. Aquest compta amb dues zones diferenciades de taules (altes i baixes), la barra i un espai amb sofàs.

I finalment, al fons, hi ha la botiga de roba. Aquest espai, en el qual s'ha mantingut part de les parets de pedra originals, s'organitza gràcies a la construcció d'un mòdul de ferro i panells de fusta que amaguen el magatzem i el despatx.

S'han recuperat alguns dels elements originals com vidrieres, portes o les jàsseres de fusta i la caseta del guarda als quals se'ls ha donat un nou ús a la barra del bar, per exemple. El mobiliari, de fusta i metall, està creat per l'artista i dissenyador barceloní Cristian Herrera Dalmau.

El resultat ha estat un espai amb personalitat, diàfan i senzill, dotat d'un aire industrial propiciat per les característiques del local, que es barreja amb la calidesa que aporta la fusta i un gran desplegament de plantes per tot el local.