BCN Design Tour

Colmillo de Morsa

Vic 15

www.colmillodemorsa.com

Moda sostenible, local i d'alta qualitat. Això és el que defineix a Colmillo de Morsa, la firma de moda del tàndem format per Elisabet Vallecillo, la directora creativa, i Javier Blanco, el director de comunicació i màrqueting.

Les seves peces de roba, d'home i dona, estan fetes de manera responsable i sostenible, amb molt de compte pel detall i el rescat dels principis artesanals. Sempre fan servir teixits naturals, ecològics o reciclats, procedents d'Espanya i Europa. I tots els seus productes estan fabricats a Barcelona.

La marca va néixer el 2010, quan Elisabet va posar en marxa el projecte amb un altre dissenyador. L'arribada de Javier a Colmillo de Morsa va ser un any després. Blanco s'havia anat a Londres a estudiar anglès, i des d'allà va veure una desfilada de la firma per internet. En tornar, es va oferir a la dissenyadora per fer pràctiques. Poc després, l'antic company de Vallecillo va deixar la marca, i ella es va plantejar tancar. Va ser llavors quan Javier va agafar el relleu com a soci de la dissenyadora.

Des de llavors, Colmillo de Morsa ha participat en nombroses passarel·les tant a nivell nacional com internacional, entre elles tres edicions de l’EGO d’MBFWM, 080 Barcelona Fashion i Modefabriek a Amsterdam. I ha estat finalista als premis Vogue en dues ocasions.

El nom de la marca és una reflexió sobre el seu concepte de bellesa. L'ullal fa referència a l'ivori, un material preuat i molt valuós, però que, en el seu cas, prové de la morsa, que és un animal grotesc. Una manera de dir que la bellesa té moltes formes possibles i que es troba en llocs insospitats.

La seva botiga-atelier és un espai diàfan, que es caracteritza per tenir una arquitectura lligada als valors que defensa la marca. Destaquen la simplicitat de les línies i l'ús dels materials naturals: sostres alts, bigues de fusta originals, parets blanques i terra, i expositors de fusta natural, on les peces de la firma encaixen a la perfecció.

A més d'oferir les últimes col·leccions de Colmillo de Morsa, la botiga recull una acurada selecció d'accessoris -com bosses, joies o sabates-, de creadors amb un disseny reconegut, de producció i fabricació nacional, i que respecten els principis de responsabilitat i sostenibilitat .