BCN Design Tour

Teresa Carles

Jovellanos 2, 93 3171829

www.teresacarles.com

Després de més de trenta anys al capdavant dels fogons del Paradís a la ciutat de Lleida, un dels restaurants vegetarians més prestigiosos del país, la xef Teresa Carles i el seu marit, Ramon Barri, van complir la seva assignatura pendent: obrir el 2011 el seu primer establiment a Barcelona.

Darrere de la iniciativa havia Jordi Barri, fill de tots dos i vegetarià de naixement, que s'havia unit al negoci familiar amb la seva germana Mar un any abans amb l'objectiu de donar a conèixer la cuina desenvolupada pels seus pares durant més de tres dècades.

Fruit de la seva incorporació, va néixer Feel Good Food, una empresa de menjar saludable supervisada per la xef a força de fruites i verdures de temporada, juntament amb altres productes de proximitat que siguin sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Per al seu desembarcament a Barcelona, van encarregar l'ambientació del restaurant al dissenyador Francesc Pons, responsable també de l'interiorisme de moltes de les següents apostes de Teresa Carles i Jordi Barri a Barcelona: els restaurants flexiterianos Flax & Kale i Flax & Kale Passage, i l'establiment de menjar ràpid i saludable Teresa 's.

La seva idea era fugir de la imatge hippy i bohèmia associada tradicionalment als restaurants vegetarians. I apostar per una decoració elegant i contemporània que situés en la primera línia de la gastronomia del menjar saludable de l'autora deLa cocina del cielo.Recetas de cocina vegetariana.

El resultat va ser aquest espai amb un estil acollidor però actual que combina materials naturals, com la fusta, i tradicionals, com la ceràmica, juntament amb tous bancs entapissats, parets de maó vist i pinzellades industrials. El marc perfecte per a la cuina de la Teresa, que es basa en utilitzar els millors productes de la terra per crear receptes tan saboroses com les de les seves àvies i les de la seva mare, però molt més sanes i naturals.