BCN Design Tour

Blue Spot Barcelona

Joan de Borbó 101, 93 1447866

En aquest àtic de l'edifici Ocean, situat entre l'Hotel W i la seu corporativa de Desigual, té el seu espai Blue Spot Barcelona, un restaurant de mil metres quadrats amb les cuines al centre i unes espectaculars vistes de 360º que permeten veure tota la ciutat flanquejada pel mar i la muntanya.

Darrere de la iniciativa està En Compañía de Lobos, el grup de restauració de Tomàs Tarruella (cofundador del grup Tragaluz). Just quan havien decidit que ja tenien suficients establiments gastronòmics, van donar amb aquest local i no van poder resistir-se a la seva excel·lent ubicació i les seves immillorables vistes. Per tirar-lo endavant, van animar a sumar-se a la iniciativa a la parella formada per la cantant Shakira i el futbolista Gerard Piqué, i l'empresari Joan Mas, entre d'altres socis inversors.

L'interiorisme està signat per Isay Weinfeld, un dels màxims exponents de la decoració i arquitectura brasilera actual, i al qual En Compañía de Lobos ja va confiar el disseny de The Green Spot, un altre dels seus restaurants a Barcelona.

Amb un llenguatge arquitectònic basat en les línies rectes, tons càlids i la combinació de materials nobles, el Blue Spot Barcelona destaca per la seva elegant senzillesa i pels seus espais diàfans que aprofiten al màxim la llum natural i cedeixen tot el protagonisme a les vistes.

L'establiment ofereix dues propostes diferents depenent del moment del dia. Durant el dia tot gira al voltant del restaurant. I de nit es transforma en el Blue Monkey, un club musical amb dj en un ambient exclusiu.

Àlex Duran, procedent del restaurant Negro, i Mariano Citterio, del desaparegut Nobuk, són els responsables de la cuina, basada en la brasa, els peixos i els arrossos, però amb un enfocament audaç i contemporani.

Totes les seves receptes estan elaborades amb productes de temporada i ingredients de proximitat, saludables i ecològics. I complementen l'oferta gastronòmica amb la cocteleria, oberta no només als clients del restaurant, sinó a qualsevol que vulgui prendre una copa mentre gaudeix del Mediterrani i l'skyline de Barcelona.

Fotògrafa: Olga Planas