BCN Design Tour

The Green Spot

Reina Cristina 12, 93 8025565

The Green Spot va néixer amb la intenció de crear un restaurant vegetarià per a no vegetarians. És a dir que agradés tant a vegetarians i vegans com als que no ho són. I per aconseguir-ho van dissenyar una carta tan variada i suculenta que no es troba a faltar ni la carn ni el peix.

Darrere de la proposta hi ha el grup de restauració En Compañía de Lobos, del cofundador del grup Tragaluz Tomás Tarruella. I al capdavant dels fogons hi ha el xef Marcel·lí Jiménez, juntament amb l'assessorament de l'especialista en cuina vegetariana Julia Kleist.

Aquí es poden degustar des d’aperitius fins a sopes i amanides, passant per plats de verdures, pasta i arròs, i pizzes que exploten totes les possibilitats gastronòmiques de les verdures i amb influències de les cuines de tot el món (japonesa, mexicana, hindú, àrab ...).

La remodelació i ambientació d'aquest espai ubicat al carrer dels porxos de Xifré, que en els anys setanta i vuitanta era l'epicentre dels basars d'electrodomèstics, va anar a càrrec del brasiler Isay Weinfeld. El mateix arquitecte amb el qual En Compañía de Lobos també va comptar per a l'interiorisme de Blue Spot Barcelona, un altre dels restaurants del grup.

En aquest històric enclavament, catalogat com a conjunt patrimonial, Weinfeld va projectar un espai lluminós i acollidor que respecta l'estructura original i en el qual predominen els materials càlids i tradicionals com la fusta, la terracota, la ràfia, el lli o el coure, juntament amb les parets emblanquinades i exuberants zones verdes, plenes de vegetació.

Les cuines obertes permeten apreciar el treball de l'equip de cuina. La sala principal del restaurant és una quadrícula de columnes amb el sostre voltat que contribueix a la creació d'àrees més petites i íntimes en què les taules de fusta i els sofàs baixos conviuen en harmonia amb l'arquitectura de l'edifici. I pensat en aquells als quals els agradi menjar sols, es va dissenyar una àmplia barra de coure amb vistes al jardí interior.