BCN Design Tour

Lurdes Bergada & Syngman Cucala

Santa Maria 2

En aquest local depurat i minimalista té el seu espai la botiga del Born de Lurdes Bergada & Syngman Cucala, la prestigiosa firma de moda integrada per mare i fill, i en la qual ella se centra en la roba de dona mentre que ell ho fa en la d'home.

La botiga, inaugurada el 2007, és un projecte de l'arquitecta Susana Fernández amb la col·laboració dels propis Lurdes i Syngman. L'interiorisme és un fidel reflex de l'estil dels seus dissenys, caracteritzats per les peces desestructurades, una gamma de colors sòbria i un estil còmode i atemporal.

La nuesa de l'espai compost per parets de maó vist, un sostre amb les bigues de fusta originals i un terra de fusta natural cedeix tot el protagonisme a les peces, que estan exposades en simples barres o estructures de fusta i metall d'aire industrial.

Lurdes va començar a fer la seva pròpia roba des de ben petita amb l'única ambició de vestir-se d’acord amb el seu propi estil. Però, quan la gent va començar a mostrar interès en el que portava, es va adonar que això era al que volia dedicar-se, i a principis dels anys 70 es va posar a estudiar disseny de moda.

Syngman va seguir els passos de la seva mare i l'any 2000 es va graduar amb la nota màxima en Arts de la Moda per la universitat de South Hampton. Treballava amb la seva mare des de 1998 col·laborant en el disseny de les col·leccions de dona. Però a partir de 2002 van decidir treure també una col·lecció d'home amb el seu propi enfocament creatiu i sota el seu nom.

El treball de tots dos és un equilibri entre el clàssic i el modern en què la recerca de l'essencial, els jocs geomètrics i una paleta de colors discrets, en la qual predominen els negres i grisos, són les claus essencials.