Barcelona centre de Disseny i B Lab Spain signen un acord de col·laboració per promoure els ODS

Barcelona centre de Disseny i B Lab Spain han signat un acord de col·laboració per promoure, dins del teixit empresarial de Barcelona, el compromís social i mediambiental de les empreses amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i poder crear un impacte positiu en la societat.

B Lab Spain és una fundació sense ànim de lucre que aglutina a Espanya més de setanta  companyies compromeses amb les bones pràctiques empresarials, a través del segell B CORP. A tot el món, més de 3.200 empreses formen part d’aquesta comunitat empresarial. Amb aquesta iniciativa es certifiquen empreses que compleixen amb els més alts estàndards d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial per equilibrar el benefici amb el propòsit. Una iniciativa que està accelerant un canvi cultural global que busca redefinir l'èxit empresarial i construir una economia més inclusiva i sostenible.

Aquest és un dels principals eixos que marca l’aliança entre Barcelona centre de Disseny i B Lab Spain ja que es treballarà conjuntament per generar un canvi sistèmic que resolgui, des de la perspectiva empresarial, els principals reptes socials, econòmics i ambientals a través del disseny i el seu potencial transformador. I en un moment com l’actual, després de la crisi derivada de la COVID-19 pren més sentit que mai que les empreses prenguin propòsit social i es comprometin a ser millors per a la societat.

B Lab actualment ha desenvolupat, juntament amb les Nacions Unides, l’eina gratuïta ODS Action Manager, que permet a les empreses avaluar, comparar i millorar la seva implicació en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030), una iniciativa que coincideix plenament amb les línies marc de Barcelona centre de Disseny, que ha incorporat en els darrers anys la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible dins del seu pla estratègic.

L’acord entre Barcelona centre de Disseny i B Lab es materialitzarà durant aquest 2020 amb la participació de B Lab a la 15a edició de la Barcelona Design Week (17-26 novembre), que posarà el focus en el paper del disseny en la consecució dels ODS. Totes dues entitats co-crearan una jornada que posarà en valor les bones pràctiques en matèria de sostenibilitat i impacte social tant d'empreses que formen part del Clúster Disseny com d'empreses B CORP.

Al llarg de l’any també se celebraran diverses accions conjuntes com una jornada B Tardes, el cicle de xerrades inspiradores de la fundació B Lab Spain, a les instal·lacions del Disseny Hub Barcelona. A més a més, l’aliança aproparà el compromís del segell B CORP a les empreses que conformen el Clúster Disseny a través de sessions de formació o amb la participació aquest mes de juny a la Immersió estratègica, amb l’objectiu d’oferir solucions i noves maneres de generar impacte positiu a la societat.

Per a Pablo Sánchez, director de B Lab Spain, “el moviment B CORP està redefinint la forma en que les empreses mesuren el seu èxit, incorporant el valor social i ambiental com a part fonamental de l’equació de creació de valor. Des d’aquesta perspectiva, estem dissenyant un nou tipus d’identitat empresarial capaç de crear una societat inclusiva, justa i sostenible. L’aliança amb el Barcelona centre de Disseny ens permet precisament continuar dissenyant aquest nou model empresarial incorporant nous membres que ampliïn la seva visibilitat”.

Per altra banda, la directora del Barcelona centre de Disseny Isabel Roig, assegura que “les aliances per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible són molt necessàries, de fet és un dels objectius, el número 17”. I destaca que “la col·laboració amb B Lab i el moviment B CORP reforçarà la nostra visió sobre la necessitat d’incorporar el disseny en el camí cap al canvi sistèmic, on valors com la qualitat de vida de les persones i la sostenibilitat són  encara  més importants en el moment actual, i veurem un augment d’iniciatives d'implantació i activació del propòsit empresarial a través dels valors corporatius’. 

Article següent

Newsletter