Jose F. López-Aguilar ens parla de materials en el nou vídeo de Disseny Avui

Jose F. López-Aguilar, cofunder d'Oiko Design Office i investigador d'Elisava Research, és el nou protagonista del cicle "Disseny Avui", un cicle de contingut impulsat pel Clúster Disseny de la mà d'Oiko Design Office que pretén facilitar empreses i professionals una capa de coneixement al voltant de la sostenibilitat i la digitalització.

En aquesta ocasió, l'investigador ens ha parlat de la importància que els materials siguin tècnicament factibles i econòmicament viables, així com de l'ús que donen algunes empreses a la percepció del producte per part dels usuaris, utilitzant colors, formes, etc., perquè semblin més o menys ecològics. En aquest sentit, López-Aguilar destaca que cal evitar el greenwashing:

"Si volem treballar des de la part més honesta, el primer que haurem d'entendre és quins requisits té el producte. I a partir d'aquí seleccionar quin material té les prestacions necessàries per aconseguir aquests requisits. I aquí, una vegada assolida la qualitat suficient del material, seleccionem el material amb menor impacte ambiental".

López-Aguilar també ha destacat la importància creixent de l'economia circular. En aquest sentit, destaca que la societat necessita baixar el nivell de consum i producció a favor del medi ambient, i que l'economia circular és l'opció més viable, ja que permet allargar la vida dels materials.

Properament "Disseny Avui" també ens mostrarà l'entrevista de Sisón Pujol de Nomon Design. Si vols més informació sobre "Disseny Avui" i veure totes les entrevistes, fes clic aquí.

Article següent

Newsletter