Presentades les "50 Claus per a una Estratègia Nacional de Disseny a Espanya"

El dissabte 28 d’octubre es va dur a terme a la Fundació Antonio Pérez de Cuenca la presentació de les “50 Claus per a una Estratègia Nacional de Disseny a Espanya” en el marc del 11a Trobada Nacional de Disseny, “11ENAD. Diseño Extendido”.

El document ha estat impulsat des de les sis organitzacions que conformen La Multilateral del Disseny —BcD, READ, FAD, FMRE, Cadi i Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana—, i en aquest esdeveniment de presentació s’han pogut escoltar a tres dels seus representants: Vicente Gallega, Pedro Vargas i Juan Manuel Ubiergo.

A més de les moltes reunions internes i externes mantingudes, en la trobada es va destacar com a peça fonamental la iniciativa del “Pacte pel Disseny“, al qual s’han adherit més de 1.000 persones i entitats que inclouen associacions i col·legis professionals, clústers i associacions empresarials, universitats i escoles superiors, centres tecnològics i de recerca, i algunes entitats públiques i privades de promoció econòmica.

La darrera part de la presentació es va centrar en la metodologia col·laborativa mantinguda durant el 2022 i que ha permès comptar amb una síntesi de 10 propostes per a cadascun dels cinc eixos en els quals s’ha treballat en l’Estratègia Nacional de Disseny —Empresa, PIMES de Disseny, Social, Educatiu i Sector Públic—, recollits en el document de 50 claus. Un document que ha de ser entès com una eina de l’ecosistema nacional del disseny per interpel·lar novament les Administracions Públiques, uns fonaments sobre els quals sol·licitar-los la posada en marxa d’aquesta àmpliament reclamada Estratègia Nacional de Disseny a Espanya.

Pots descarregar el document aquí.

  •  | Barcelona centre de Disseny

Article següent

Newsletter