50 anys de BcD

Estem d’enhorabona: aquest 2023 Barcelona centre de Disseny celebra el 50è aniversari de la seva creació al 1973.  

Exposició de Barcelona centre de Disseny 1974
Exposició de Barcelona centre de Disseny 1974

En un moment en el que el nostre país començava a obrir-se al món, un sector de la societat barcelonina va veure la necessitat de donar al disseny la importància que tenia en altres ciutats d’Europa, com és el cas de Londres amb el Design Council, fundat el 1944. Dit i fet, un grup de dissenyadors, amb el suport d’un grup d’empresaris, van fundar el Centre de Disseny Industrial de Barcelona, que més tard sería la Fundació Barcelona centre de Disseny, un centre de promoció per posar en valor el disseny, tant en l’àmbit industrial i empresarial com a la societat, així com promoure la trobada entre professionals del disseny i empreses, i fer front al nou repte de la competitivitat internacional i el comerç exterior. 

Aquests 50 anys han estat molt prolífics, amb milers d’activitats, projectes, premis, exposicions, conferències, tallers o festivals; hem col·laborat amb moltíssimes entitats tant locals com internacionals i hem portat el disseny de Barcelona a més de 30 països. 

50 anys donen per molt, per moments difícils però també per etapes d'èxit, gràcies al suport de moltes persones, empreses i entitats. A tots i totes, moltíssimes gràcies per acompanyar-nos durant tots aquests anys. Volem celebrar-ho amb tots vosaltres i ho farem al llarg de l’any. 

Ara encarem els propers 50 anys de l’entitat, en un món complex on el disseny pot transformar i millorar moltes situacions. El disseny ha de fer front a reptes com l’envelliment de la societat, el canvi climàtic, la salut, l’alimentació o la transformació digital. La creativitat en general, i el disseny en particular, són avui un element imprescindible de l’estratègia de futur de qualsevol país, ciutat o organització, i hem de seguir treballant per aquest objectiu. 

Aprofitem també per felicitar a Mobles 114, una empresa de Barcelona que és tot un referent en disseny, que aquest any també celebra els 50 anys. Moltes felicitats amics de Mobles 114! 

Article següent

Newsletter