Barcelona centre de Disseny i Oiko Design Office guanyen un projecte per al foment de l'economia circular

Barcelona centre de Disseny, en la seva aposta per la sostenibilitat i el disseny circular, posa en marxa conjuntament amb el membre de Clúster especialitzat en economia circular Oiko Design Office, un estudi intersectorial per a la introducció de plàstics reciclats en el disseny i desenvolupament de productes.

Aquest estudi es fa gràcies a la concessió d'un projecte INPREDI, atorgat per l’Agència de Residus de Catalunya, amb la puntuació més alta, en el marc de la convocatòria d’ajuts per a projectes de foment de l'economia circular.

A través de diverses accions es busca implementar de manera eficaç un model de coneixement que acceleri la introducció de plàstics reciclats com a substitut d’altres materials verges i amb més alt impacte, siguin aquests plàstics o no.

L’estudi preveu conèixer les necessitats i objectius reals de mercat, i es dirigeix a estudis de disseny i empreses fabricants que potencialment puguin incorporar plàstic reciclat als seus productes, especialment, les que treballin en el sector mobiliari, il·luminació, producte amb contacte alimentari, i packaging. 

A partir d’aquesta foto ajustada al dia a dia dels diferents actors, es desenvoluparà una eina metodològica per incorporar material de plàstic reciclat tenint en compte els condicionants tècnics, estètics i normatius associats a cada sector econòmic, així com les demandes de dissenyadores i dissenyadors.

Una iniciativa de:

Amb el suport de:

Article següent

Newsletter