Descobreix “Els llums de Nadal il·luminen el comerç”, als barris del Born, Nou Barris i Sant Martí

Barcelona centre de Disseny i la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l'Ajuntament de Barcelona s'uneixen per repetir l'emblemàtica iniciativa 'Els llums de Nadal il·luminen el comerç', que té com a objectiu dinamitzar i innovar en el comerç de proximitat en diverses àrees de la ciutat durant la temporada de Nadal.

Aquesta acció té com a missió principal fer que els comerços tradicionals i emblemàtics de Barcelona incorporin el disseny com a element innovador. Al mateix temps, busca donar visibilitat al talent creatiu de la ciutat, establir una connexió entre el disseny i el sector comercial i apropar el disseny a la societat en general. L'essència del projecte és que les tradicionals il·luminacions nadalenques arribin als aparadors de les botigues, convertint-se en la part fonamental d'un projecte de disseny únic.

En aquesta edició, la iniciativa tindrà lloc als barris del Born, Nou Barris i Sant Martí. Un total de 11 escoles de disseny han estat convidades a crear les decoracions dels aparadors de deu botigues en cada un d'aquests barris. Les escoles de disseny participants, a través dels seus estudiants de grau superior, són: Eina Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, Escola Massana, ESDAPC, ESDESIGN Escola Superior de Disseny de Barcelona, ESDi Escola Superior de Disseny, ESEIAAT Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, ETSALS Escola Tècnica Superior d'Arquitectura La Salle (Universitat Ramon Llull), IED Barcelona Centre Superior de Disseny, LABASAD i LCI Barcelona Escola Superior de Disseny.

Aquesta iniciativa està en línia amb les línies estratègiques de l'Ajuntament de Barcelona, que promouen tant el comerç local com el talent emergent. El seu objectiu és compartir la responsabilitat de dissenyar una il·luminació nadalenca als aparadors dels comerços de proximitat que sigui única i associada als valors d'una ciutat innovadora, creativa i enfocada al disseny. A més, vol fomentar un esperit nadalenc que es relacioni amb els valors de la ciutat per a aquest Nadal 2023: la tendresa, l'acollida, el respecte, la sostenibilitat, el consum responsable, la igualtat i la diversitat.

No et perdis les cerimònies de presentació dels aparadors. El dimecres 29 de novembre es realitzarà la presentació dels aparadors a Nou Barris, el dijous 30 de novembre a Sant Martí i el dimarts 5 de desembre al Born.

A més, durant la campanya de Nadal, els ciutadans tindran l'oportunitat de participar en una votació popular per seleccionar l'aparador més innovador a través de butlletes que estaran disponibles a les botigues participants. El resultat de la votació es farà públic el 10 de gener. Participa-hi!

Aquesta iniciativa, que va començar el Nadal de 2017, ha estat tot un èxit en altres barris de Barcelona en anys anteriors, com Sarrià (2917), Gràcia, Sant Andreu i Sarrià (2018), Sant Gervasi (2019), Horta i Av. Diagonal (2020)  Sants-Les Corts i Ciutat Vella (2021), i Eixample i Sants (2022). Amb aquesta nova edició, la ciutat de Barcelona continua demostrant el seu compromís amb el comerç de proximitat i la promoció del talent creatiu local.

Article següent

Newsletter