Foodture Barcelona torna al Gastronomic Forum Barcelona per celebrar la seva 5a edició sota la temàtica The Future Kitchen

Foodture Barcelona ‘The Future Kitchen’, el summit de food design, food tech i sostenibilitat creat per Barcelona centre de Disseny i Plat Institute, celebra la seva cinquena edició i ho fa tornant a participar al Gastronomic Forum de Barcelona del 6 al 8 de novembre a Fira Barcelona. Aquesta edició posa el focus en la cuina del futur, i de la mà de diversos experts dissenyarem el futur de les cuines plantejant-les des de diverses possibilitats: sistemes intel·ligents, nòmades, regeneratius, eficients energèticament, autosostenibles… i, fins i tot, visualitzant les cuines com a nous espais per cultivar i conrear aliments. 

A la Food Design Gallery a l’estand B361, es mostraran els projectes finalistes dels Premis Foodture d’Innovació Sostenible patrocinats per Supermercats Consum per promoure idees, projectes, productes i serveis d’innovació disruptiva que contribueixin a la transformació de les pells de taronja residuals de les màquines de sucs presents als supermercats, i projectes seleccionats de la Foodture Platform amb la col·laboració dels nostres partners acadèmics BAU, Elisava, ESDi, FabLab, IAAC, IED i LCI. 

Un altre punt d’interès serà, un any més, el KitchenLab by Cervezas Alhambra, un lloc on poder degustar diferents innovacions de producte i experimentar les possibilitats de la cuina en un futur no tan llunyà, gaudint de Cervezas Alhambra en diferents formats: cata de cervesa o bé en format comestible. Les experiències seran cada dia entre les 12.00 i les 19.00 hores, de la mà de Makeat, membre del Clúster Disseny de BcD, i Plat Institute.

 • | Barcelona centre de Disseny
 • | Barcelona centre de Disseny
 • | Barcelona centre de Disseny

Taules rodones inspiradores a l’escenari Forum Lab

Un altre dels plats forts d’aquesta edició són les xerrades inspiradores que tindran lloc el 7 de novembre a l’escenari del Forum Lab, per on passaran les propostes més trencadores del Gastronomic Forum. 

Començarem a les 10:30 hores amb un plat fort, la xerrada The Future Kitchen: Imaginando el Futuro, a càrrec de Paco Roncero, xef executiu i director de Sublimotion, el primer espectacle gastronòmic del món, una fusió d’alta gastronomia i vanguardia tecnològica, on s’explorarà l’espai que permet cuinar més enllà del menjar, des del sistema de cultiu, emmagatzematge, cocció, disseny del ritual, l’experiència d’usuari fins a la gestió i transformació dels residus. 

Tot seguit, una taula rodona sobre Farming: from Km. 0 to Mt. 0, amb el fundador i CEO de Can Garús (referent en el cultiu i venta de microbrots comestibles), Aleix Dalmau; l’enginyer agrícola i propietari de Vivers Salicrú (experts en horts ecològics i agricultura biodinàmica), Joan Salicrú; i el CEO de Green in Blue (especialistes en solucions de cultiu aquapòniques), Loïc Le Goueff

Amb UX & Cooking Techniques: From fire to ultrasound, sentirem l’experiència de Laila Snevele, Sensory Food Designer i creadora de Sensoverse; Mathieu Felix, fundador i director creatiu de TigreLab i Xavier Morón, fundador i CEO de Hidden Factory Barcelona.

Tot seguit, serà el torn de Energy: NOMAD & Efficient energetic systems amb Audrey Belliot, co-fundadora, designer & maker de Slowlab; Juan Umbert, co-fundador i CEO de Makeat i Marcelo de Medeiros, co-director i dissenyador de NuncaEstudio.

A les 15.30 hores, tindrà lloc l’última sessió, una de les talks més esperades, Circular Design: Waste transformation, a càrrec de Giacomo Giannotti, director de Paradiso Cocktail Bar i Paradiso Lab; Marco Di Maio, operations manager a Krill Design i Martina Mazzarello, investigadora Postdoctoral de MIT Senseable City Lab.

 • | Barcelona centre de Disseny
 • | Barcelona centre de Disseny
 • | Barcelona centre de Disseny

Talent emergent als Premis Foodture d’Innovació Sostenible

Per quart any consecutiu, Foodture Barcelona ha organitzat els Premis Foodture d’Innovació Sostenible 2023, uns guardons que tenen l’objectiu de promoure idees, projectes, productes, i serveis d’innovació disruptiva que contribueixin a una millora dels nostres sistemes alimentaris. 

Aquest any comptem amb la col·laboració de Supermercats Consum, amb qui hem llençat el repte de donar una segona vida als residus de pell de taronja que es produeixen després de l’extracció del suc a les màquines dels seus supermercats. De totes les propostes rebudes s’han seleccionat 10 projectes que s’exposaran al Gastronomic Forum Barcelona, i el guanyador o guanyadora rebrà un premi de 1.500 €. 

Article següent

Newsletter