Francesc Julià ens revela els reptes de la producció sostenible a la nova càpsula del cicle "Disseny Avui"

Francesc Julià, Managing Director de Kave Home és el nou convidat del cicle "Disseny Avui", un cicle de contingut impulsat pel Clúster Disseny de la mà de  Oiko Design Office que pretén facilitar a empreses i professionals una vessant de coneixement entorn a la sostenibilitat i la digitalització.

En aquesta trobada, el directiu ens ha posat de relleu com de vegades el pla estratègic de negoci i el pla estratègic de desenvolupament sostenible de la mateixa empresa poden xocar entre ells.

Pel que fa al pla de sostenibilitat, Julià ha destacat que Kave Home ha estalviat el 2021 15.000 quilograms de plàstic eliminant els embalatges d'un sol ús a la tapisseria i, a més, té l'objectiu de fabricar el 80% dels seus productes amb materials reciclats per a 2025.

A més, Julià també ens ha parlat sobre com Kave Home està treballant perquè els nous dissenys i productes de l'empresa siguin models modulars, per així poder-los reparar o canviar només una part en cas de ser necessari, i no haver de prescindir del producte sencer.

"Allargar el cicle de vida dels productes és el gran repte que les empreses de disseny fabricants tenim, no només al sector del mobiliari, sinó a tots els sectors"

En aquest context, el directiu ha destacat dos reptes: la percepció de l'usuari del producte recuperat i la quantitat de recanvis que es fabriquen i s'emmagatzemen per cada producte, provocant moltes vegades que acabin sent residus.

Pròximament "Disseny Avui" també ens mostrarà les entrevistes de Sisón Pujol de Nomon DesignJeannette Altherr de Altherr Désile Park i de Jose F. López Aguilar, d'Oiko Design Office.

Si vols més informació sobre "Disseny Avui" i veure totes les entrevistes, clica aquí.

Article següent

Newsletter