Inspired in Barcelona: Spa

Barcelona centre de Disseny torna al Fuorisalone amb Inspired in Barcelona: Spa, una exposició dedicada a la llum.

A Inspired in Barcelona: Spa, la relació de la llum i l'espai amb els objectes, aparentment estàtics, és en realitat fluida i canviant. El projecte, conceptualitzat per l'arquitecte i dissenyador Guillermo Santomà, pretén investigar com actua la llum sobre diferents cossos i com els transforma, esculpint cada vegada noves formes.

Santomà explora la matèria com a font d'energia, i convida els visitants a fer el mateix. Les molècules d'aigua en moviment crearan vapor mitjançant la vibració mecànica d'una membrana. La boira generada donarà lloc a masses opaques que es tradueixen i es modelen en cossos arquitectònics a l'espai, en funció de com els incideixi la llum.

En aquest sentit, Santomá ha triat una església per al seu projecte, ja que les esglésies i balnearis són exemples canònics d'arquitectures de simulació. Tots dos funcionen com a tecnologies per reprogramar els sentits. Per complir la seva funció, necessiten exercir un control precís sobre la temperatura interior, els nivells de llum i foscor, les aromes i sons que suren a l'aire.

Podreu visitar SPA del 18 al 23 d'abril a la Sala Scalabrini de la Chiesa di Santa Maria del Carmine (Via del Carmine, 10. Milà)

Inspired in Barcelona: SPA està impulsat per la Generalitat de Catalunya (ACCIÓ - Catalonia Trade & Investment) i Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l'Ajuntament de Barcelona i el Disseny Hub Barcelona, organitzat per BcD - Barcelona centre de Disseny i amb SIMON com a Concept Partner,.

El programa Inspired in Barcelona® té com objectiu promoure el talent creatiu i el disseny inspirat a Barcelona, un disseny innovador i singular d'abast internacional.

Article següent

Newsletter