Inspired in Barcelona torna un any més a la Milan Design Week

Inspired in Barcelona torna del 16 al 21 d'abril a la Milan Design Week amb "Inspired in Barcelona: Terra Rossa", una exposició col·lectiva i conceptual inspirada en l'ús de l'argila com a element primordial i universal per a la creació dels primers artefactes de disseny, comuns especialment a la regió mediterrània.

Comissariada per Apartamento Studios i Júlia Esqué, la peça central de la instal·lació és una gran piràmide teatral amb 75 càntirs originals fets específicament per a l'esdeveniment. Els càntirs, una gerra tradicional catalana de terracota utilitzada per refredar líquids, són el resultat de la reinterpretació de 15 dissenyadors i artistes catalans com ara Marc Morro, Robbie Whitehead, Jaume Ramirez, Apparatu i Clàudia Valsells, entre d'altres. Les “alteracions” artístiques han estat creades al taller d'Eloi Bonadona, ceramista recentment reconegut per la guia Homo Faber.

La instal·lació es completa amb una avantsala on una gran gerra, proporcionada pel ceramista Carles Llarch, s'omple de vi i convida a celebrar l'esdeveniment, i per un espai central versàtil, configurat gràcies a col·laboracions amb les millors marques catalanes de disseny de mobiliari on serà possible seure, reunir-se o simplement prendre un descans durant els agitats dies del festival milanès.

“Inspired in Barcelona: Terra Rossa”, que aquest any es trobarà al Porta Venezia Design District, a Sirtori26, està organitzada pel Barcelona Centre de Disseny i promoguda per la Generalitat de Catalunya a través d'ACCIÓ i l'Ajuntament de Barcelona a través del Departament d'Indústries Creatives (ICUB) i el Disseny Hub Barcelona.

En el mateix espai expositiu es podrà visitar simultàniament l'exposició “Visions of Catalonia. Designing Craft”: objectes quotidians que aposten per la innovació, la proximitat, la sostenibilitat i el compromís social. L'exposició, organitzada pel Consorci de Comerç Artesania i Moda, també està promoguda pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

Consulta altres exposicions Inspired in Barcelona aquí.

Article següent

Newsletter