Jeannette Altherr ens parla de colors, disseny i sostenibilitat al cicle "Disseny Avui"

Jeannette Altherr, dissenyadora industrial i Art Director de Altherr Désile Park és la protagonista d'aquest mes del cicle "Disseny Avui", un cicle de contingut impulsat pel Clúster Disseny de la mà de  Oiko Design Office que pretén facilitar a empreses i professionals una vessant de coneixement entorn a la sostenibilitat i la digitalització.

En aquest vídeo, Altherr ens parla de la importància i la complexitat que comporta l'ús del color, ja que es veu afectat pel context, la textura, el material, etc., així com per les emocions dels usuaris. Per poder exemplificar-ho, ens ha relatat el projecte de lounge chaires que ha dut a terme recentment per a Arper.

Així mateix, la dissenyadora industrial també ha destacat el dilema entre consum i sostenibilitat al qual s'enfronten els dissenyadors. En aquest sentit, considera que cal començar a dissenyar més enllà del producte i portar la inquietud que tenim com a societat als productors. A més, també ha parlat de la manca de recursos de moltes empreses per poder ser més sostenibles.

Finalment, Altherr ha comentat la importància de la investigació en el disseny i la sostenibilitat:

"Dissenyar menys, ampliar la idea de disseny cap a altres aspectes. Això és, potser, la part que més ens costa, però hi podria haver projectes que estan més recolzats en research. […] Dissenyar és entendre sistemes i processos, no és només la fi d'un objecte."

Pròximament "Disseny Avui" també ens mostrarà les entrevistes de Sisón Pujol de Nomon Design i de Jose F. López Aguilar, d'Oiko Design Office. Clica aquí per veure totes les entrevistes del cicle.

Article següent

Newsletter